Ελλάδα|09.11.2022 12:57

Απεργία: Ένταση με μολότοφ και χημικά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μετά τη μεγάλη πορεία

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Επεισόδια σημειώθηκαν μετά την ολοκλήρωση πορείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης για την ακρίβεια. Τα επεισόδια έγιναν στην Αγίου Δημητρίου και στην Ολύμπου, με μερίδα διαδηλωτών να εκτοξεύει βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων και εκείνοι να προχωρούν σε ρίψη χημικών και κρότου λάμψης, όπως αναφέρει το GRtimes. Το σκηνικό έντασης έχει μεταφερθεί στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Από τα επεισόδια έχουν σημειωθεί μέχρι στιγμής οκτώ προσαγωγέςενώ από την αστυνομία συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων ατόμων που συμμετείχαν στα επεισόδια. Συγλεκριμένα, όπως αναφέρει το thestival.gr, οκτώ άτομα προσήχθησαν στην οδό Εγνατία. Αστυνομικοί της ομάδας “Δράση” έκρινε μία ομάδα ατόμων ύποπτη για συμμετοχή στα επεισόδια και επιχείρησαν να τα προσεγγίσουν. Στη θέα των αστυνομικών τα άτομα επιχείρησαν να διαφύγουν. Κάποιοι από αυτούς, εισήλθαν σε κατάστημα ενδυμάτων με σκοπό να ξεφύγουν από τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με το GrTimes, αριθμός ατόμων αποσπάστηκε από το μπλοκ των διαμαρτυρομένων και έσπασε την εν λόγω βιτρίνα, ενώ άλλοι, κατέστρεψαν μια κάμερα της τράπεζας Πειραιώς που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Δραγουμη με Τσιμισκη.

Μεγάλη η συγκέντρωση στην πόλη

Πάντως η διαδήλωση στο κέντρο της πόλης νωρίτερα εξελίχθηκε ομαλά. Εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές και συνταξιούχοι, συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και διαδήλωσαν δίνοντας το «παρών» στην απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ και στην οποία συμμετέχει το ΕΚΘ. Στο ίδιο σημείο είχε καλέσει τα μέλη των σωματείων της η ΑΔΕΔΥ, όπως τονίζει το thestival.gr.

«Ο μισθός δεν φτάνει και ο λογαριασμός δεν βγαίνει! Ας το ακούσουν καλά όσοι κλείνουν τα αυτιά τους στα αιτήματά μας, τις κραυγές απόγνωσης του κόσμου της μισθωτής εργασίας που παλεύουν για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και εργασίας, σε όσους κάνουν πως δεν βλέπουν τα προβλήματα. Απαιτούμε γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού άμεσα, πριν να είναι αργά» αναφέρει ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν με δυναμική παρουσία εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, του κλάδου των ταξί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.

Την συγκεκριμένη πορεία ακολουθεί το μπλοκ των μελών και των υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ. Ανάμεσα στους διαδηλωτές βρίσκονται και βουλευτές του κόμματος.

Θεσσαλονίκηεπεισόδιαειδήσεις τώρααπεργία