Ελλάδα|11.11.2022 13:57

«Δέχθηκα γροθιές στο κεφάλι»: Αναίτια επίθεση στον πρόεδρο του ΔΣ Παλαιού Φαλήρου - Στο «μικροσκόπιο» βίντεο

Μάγδα Μπακούση

Αναίτια επίθεση εις βάρος του προέδρου Κτηνιατρικού Συλλόγου Αττικής και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παλαιού Φαλήρου, Νίκου Χρυσοβερίδη, σημειώθηκε το απόγευμα της 9ης Νοεμβρίου.

Ο κ. Χρυσοβερίδης μετέβαινε στο Δημαρχείο του Παλαιού Φαλήρου και πριν μπει στην κύρια αίθουσα και βρισκόταν στο φουαγιέ, ένας άγνωστος τον σταμάτησε και του είπε «δεν είσαι στη λίστα των καλεσμένων», όπως περιγράφει ο ίδιος στο ethnos.gr. Εκείνος τον ρώτησε «ποια είναι αυτή η λίστα;».

Έπειτα, ο Νίκος Χρυσοβερίδης τον ρώτησε «εσείς ποιος είστε κύριε;» και τότε του επιτέθηκε.

Τον χτύπησε δύο φορές μπροστά σε πλήθος κόσμου

«Μου δίνει μία γροθιά στο κεφάλι», περιγράφει ο ίδιος και προσθέτει ότι στον χώρο βρίσκονταν 150 άτομα, κάτι που είναι καταγεγραμμένο από κάμερες ασφαλείας. Μετά το χτύπημα που δέχθηκε, το θύμα ρώτησε τον δράστη «τι κάνεις;». Ο αδίστακτος άνδρας, τότε, τον γρονθοκόπησε ξανά στο πρόσωπο και έπειτα τράπηκε σε φυγή.

Ο Νίκος Χρυσοβερίδης υπέστη μώλωπες αλλά είναι καλά στην υγεία του.

Στο «μικροσκόπιο» βίντεο από κάμερες ασφαλείας

Για το αποτρόπαιο συμβάν έχει ενημερωθεί η Ελληνική Αστυνομία, ο κ. Χρυσοβερίδης έχει υποβάλει μήνυση, ενώ έχει παραδώσει στις Αρχές και βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες του Δημαρχείου και πλέον εξετάζεται από τους αρμόδιους.

Σημειώνεται ο κ. Χρυσοβερίδης είχε μεταβεί στο Δημαρχείο για να παραλάβει κάποιο έγγραφο, όπως λέει ο ίδιος. Δεν είχε, δηλαδή, σχέση με την εκδήλωση που βρισκόταν σε εξέλιξη.

Η ανάρτηση του Νίκου Χρυσοβερίδη:

 

Η ανακοίνωση του Δήμου Παλαιού Φαλήρου

Τέλος, ανακοίνωση για το συμβάν έχει εκδώσει και ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, αναφέροντας:

«Αποτροπιασμό προκαλεί η βίαιη επίθεση που δέχθηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Παλαιού Φαλήρου Νίκος Χρυσοβερίδης κατά την διάρκεια της χθεσινής φιλοζωικής εκδήλωσης στον Πολυχώρο του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου» αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και συνεχίζει:

«Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος και η Δημοτική Αρχή της Πόλης καταδικάζουν απόλυτα και απερίφραστα το επεισόδιο, καθώς πρόκειται για περιστατικό απεχθές, απαράδεκτο και πρωτοφανές και απαιτούμε την άμεση απόδοση των ευθυνών και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών.

Ως Δήμος Παλαιού Φαλήρου θα εξαντλήσουμε κάθε πρόσφορο μέσο ώστε να συνδράμουμε τις αρμόδιες Αρχές, υποστηρίζοντας ουσιαστικά και αποτελεσματικά το έργο τους, καθώς οι ακραίες αυτές καταστάσεις δεν αρμόζουν και δεν χωρούν στην πόλη μας.

Στεκόμαστε στο πλευρό του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράζοντας την ομόθυμη καταδίκη του περιστατικού και την συμπαράσταση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πόλης».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραεπίθεσηΦάληροβίντεοκάμερεςδημαρχείοΠαλαιό Φάληρο