Ελλάδα|11.11.2022 14:30

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Παύλος Φύσσας σήκωσε την μπλούζα, έδειξε το τραύμα του και έδειξε τον Ρουπακιά - «Αυτός με μαχαίρωσε»

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Δίκη Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Δίκη Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Δίκη Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Δίκη Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Τη συμπλοκή και τα τελευταία λεπτά ζωής του Παύλου Φύσσα, που δολοφονήθηκε από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά, περιέγραψε στη δίκη της Χρυσής Αυγής μάρτυρας. Πρόκειται για αστυνομικό που ήταν μεταξύ των οκτώ οι οποίοι είχαν λάβει εντολή να μεταβούν στο Κερατσίνι το βράδυ του εγκλήματος.

Όπως είπε ο μάρτυρας, στη δίκη που διεξάγεται στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η ομάδα του έλαβε σήμα για την καφετέρια «Κοράλι». Ωστόσο, φτάνοντας εκεί κάποιος που δήλωσε αστυνομικός είπε: «κάποιοι αναρχικοί διαπληκτίστηκαν με χρυσαυγίτες και εντάξει έληξε».

Τότε, ο μάρτυρας μαζί με συνάδελφό του ακολούθησαν το πλήθος προς την Παναγή Τσαλδάρη.

«Υπήρχε οχλαγωγία. Είδα τον Παύλο Φύσσα με τον Ρουπακιά να διαπληκτίζονται. Πίσω από τον Ρουπακιά ήταν τέσσερα-πέντε άτομα. Πάω να χειροπεδήσω. Βγάλαμε τα γκλομπ. Πήγα να συλλάβω έναν πίσω από τον Ρουπακιά. Μετά διαλύθηκαν άπαντες. Ο Ρουπακιάς πήγε να φύγει, προς το αυτοκίνητο του. Ο Φύσσας προσπάθησε να του επιτεθεί και εγώ έσπευσα να τον εμποδίσω», περιέγραψε.

«Ο Φύσσας τότε σήκωσε την μπλούζα και μου δείχνει το τραύμα, μου λέει "Όχι εμένα! (να σταματήσεις εννοούσε) αυτός με μαχαίρωσε". Ήρθε ο συνάδελφος και είδε το μαχαίρι που είχε πετάξει ο Ρουπακιάς κοντά στο αυτοκίνητο. Ενημερώσαμε ότι έχουμε τον πιθανό δράστη που μαχαίρωσε» είπε έπειτα ο μάρτυρας.

Λίγο νωρίτερα, είχε καταθέσει αστυνομικός της Άμεσης Δράσης, ο οποίος όπως είπε όταν έφθασε στο σημείο με το περιπολικό «είχε ήδη γίνει το μαχαίρωμα και είχαν συλλάβει κάποιον». Σύμφωνα με τον μάρτυρα, στο σημείο είδαν «πεσμένο κάτω τον Παύλο Φύσσα και την κοπέλα του να τον κρατά».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιώργος Ρουπακιάςδίκη Χρυσής ΑυγήςΧρυσή ΑυγήΠαύλος Φύσσαςτρομοκρατική οργάνωσηειδήσεις τώρα