Ελλάδα|16.11.2022 22:59

Αποκαθίσταται σταδιακά η σιδηροδρομική κυκλοφορία έξω από τη Λάρισα - Πώς δημιουργήθηκε «κομφούζιο» και «εγκλωβίστηκαν» επιβάτες

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
www.onlarissa.gr
www.onlarissa.gr
www.onlarissa.gr
www.onlarissa.gr
www.onlarissa.gr
www.onlarissa.gr

Αποκαθίσταται σταδιακά η σιδηροδρομική κυκλοφορία στην περιοχή της Γυρτώνης κοντά στη Λάρισα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Hellenic Train. Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία είχε προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας το μεσημέρι της Τετάρτης, μετά την ανατροπή φορτηγού βυτιοφόρου, που μετέφερε εξαιρετικά επικίνδυνο υλικό.

 «Εγκλωβισμένοι» επιβάτες

Περίπου 1.000 άτομα εκτιμάται πως εγκλωβίστηκαν σε διάφορα σημεία του δικτύου μεταξύ Λάρισας και Ευαγγελισμού εξαιτίας της διακοπής της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας στο βασικό άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη , αλλά και των συρμών του Προαστιακού.

Εντολή ολικού αποκλεισμού της κυκλοφορίας δόθηκε και για τον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου από τον ανισόπεδο κόμβο Πλαταμώνα έως τον ανισόπεδο κόμβο Συκουρίου. Πηγές του παραχωρησιούχου επεσήμαναν στο «ethnos.gr», ότι έγινε εκτροπή της κυκλοφορίας σε εναλλακτικό δίκτυο.

Συγκεκριμένα, στην κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, τα φορτηγά ακινητοποιήθηκαν στο σταθμό διοδίων Λεπτοκαρυάς, ενώ τα ΙΧ οχήματα εξετράπησαν στον κόμβο του Πλαταμώνα και μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού, της ανατολικής παράκαμψης εισέρχονταν ξανά στον αυτοκινητόδρομο στον κόμβο Αγιάς.

Στην κατεύθυνση προς τη Θεσσαλονίκη το σύνολο των οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των φορτηγών, εξετράπησαν από τον κόμβο της Γυρτώνης και κατευθύνονταν προς Κατερίνη μέσω Ελασσόνας. Στην Κατερίνη εισέρχονταν ξανά στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου.

Αποκλεισμός κυκλοφορίας και στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου

Παράλληλα, δόθηκε εντολή ολικού αποκλεισμού της κυκλοφορίας για τον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου από τον ανισόπεδο κόμβο Πλαταμώνα έως τον ανισόπεδο κόμβο Συκουρίου. 

Στο σημείο μετέβη αστυνομία και πυροσβεστική, καθώς το όχημα μετέφερε αργό, που είναι εύφλεκτο υλικό και υπάρχει ακόμα και μικρός κίνδυνος για έκρηξη.

Το βυτιοφόρο δεν πήρε φωτιά, ενώ τα αυτοκίνητα που βρίσκονταν στο σημείο κράτησαν την προβλεπόμενη απόσταση, σύμφωνα με τις εντολές της ΕΛΑΣ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

βυτιοφόροειδήσεις τώρατρένοτροχαίοΛάρισα