Ελλάδα|24.11.2022 21:30

Τροχαίο ατύχημα στη Θεσσαλονίκη: «Πέρασα με πράσινο, δεν έτρεχα» - Οι ισχυρισμοί του 26χρονου που χτύπησε τη φοιτήτρια

Newsroom

Λίγο πριν παρουσιαστεί στην υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ο 26χρονος που παρέσυρε και άφησε αβοήθητη την 21χρονη φοιτήτρια στο κέντρο της πόλης έκανε δηλώσεις.

«Με μία φίλη πηγαίναμε προς Λαδάδικα και ξαφνικά ακούω στο αμάξι ένα μπαμ, ξαφνικά έγινε, δεν είδα στον δρόμο κανέναν άνθρωπο», περιέγραψε ο ίδιος στο Mega, για τα όσα έγιναν τα ξημερώματα της Τρίτης (22/11). Ο 26χρονος ισχυρίστηκε ότι δεν είδε την κοπέλα στο δρόμο, όπου άκουσε έναν εκκωφαντικό θόρυβο και έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου. «Ξαφνικά πετάγεται μπροστά μου με ένα κινητό στο χέρι και δεν μπόρεσα να το κοντρολάρω το αμάξι, ξέφυγε», ανέφερε.

«Με πράσινο φανάρι περνούσαμε, ούτε έτρεχα, 50 να ήταν το πιο πολύ που πήγαινα. Βλέπω έχει κόσμο εκεί, λέω κάποιος θα πάει να τη βοηθήσει και εγώ επειδή είχα παρελθόν εδώ τρόμαξα, λέω θα με απελάσουν», είπε ο ίδιος, ο οποίος, έχει καταγωγή από την Αλβανία και, στο παρελθόν, είχε συλληφθεί για υπόθεση ναρκωτικών.

Ο 26χρονος έδωσε τη δική του εκδοχή και για τις μαρτυρίες ανθρώπων που βγήκαν έντρομοι από τα μαγαζιά στην περιοχή της Καμάρας, ότι είδαν το μαύρο όχημα, αφότου χτύπησε τη γυναίκα να κάνει αναστροφή και να περνάει ξανά από πάνω της, προκειμένου να απομακρυνθεί από το σημείο. «Δεν ήταν αναστροφή, πατάω φρένο, φεύγει το αμάξι πίσω και μετά βάζω ταχύτητα, φεύγω μπροστά, καμία αναστροφή δεν έγινε εκεί», είπε και συνέχισε: «Ζητάω μία συγγνώμη από τους γονείς της, δεν είμαι κάποιος που ήθελε να πατήσει άνθρωπο στον δρόμο, κανένας δεν θέλει κάποιον να πατήσει. Πήρα και την αστυνομία τηλέφωνο, τους είπα ότι θα πάω να παραδοθώ, τώρα σε λίγα λεπτάκια θα πάω να παραδοθώ και θα δούμε».

Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος του 26χρονου

Στην εκπομπή μίλησε και ο Παρασκευάς Σπυράτος, δικηγόρος του 26χρονου, ο οποίος τόνισε τον φόβο του πελάτη του να μην απελαθεί από τη χώρα, «καθώς δεν διαθέτει νομιμοποιητικά έγγραφα». «Είναι προφανές ότι πρόκειται για ένα τροχαίο ατύχημα εξ αμελείας, δεν είχε δόλο, δεν γνώριζε την κοπέλα, δεν είχε καμία σχέση μαζί της», τόνισε.

Ο ίδιος είπε ότι, το θύμα του τροχαίου, βρισκόταν στην οδό Εγνατία, στο ύψος της Καμάρας, όταν επιχείρησε να περάσει στο αντίθετο ρεύμα, «ενώ στα 20 μέτρα υπήρχε διάβαση πεζών». «Δεν υπάρχει καμία καταγραφή που να δείχνει ότι έτρεχε πολύ, ότι έκανε ελιγμούς ή ότι περνούσε άλλα οχήματα. Αυτή η συμπεριφορά δεν βρίσκει κανέναν σύμφωνο φυσικά, αλλά αυτό το λάθος δεν αρκεί για να καταδικάσουμε κάποιον», είπε ο κ. Σπυράτος. «Ο 26χρονος δεν έπεσε με το αυτοκίνητο επάνω της, επιχείρησε ελιγμό για να την αποφύγει, άλλαξε πορεία να πάει στο άλλο ρεύμα», πρόσθεσε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκητροχαίοοδός Εγνατίαειδήσεις τώρα