Ελλάδα|02.11.2018 21:12

Καλούν για κατάθεση και την τέως σύζυγο του Κατσίφα

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Την τέως σύζυγο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος έχασε τη ζωή του από πυρά των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας, καλούν στα Τίρανα για κατάθεση οι εισαγγελικές αρχές της γειτονικής χώρας.

Αυτό ανέφερε στο ethnos.gr ο ένας από τους δικηγόρους της οικογένειας του 35χρονου, Ευθύμιος Ναυρίδης, το γραφείο του οποίου στα Τίρανα έχει αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση της οικογένειας για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν στη γειτονική χώρα.

Όπως εκτίμησε ο κ. Ναυρίδης, επειδή η κατάθεση του πατέρα του άτυχου 35χρονου, Γιάννη Κατσίφα, επικεντρώθηκε κυρίως στο θέμα της οπλοκατοχής από την πλευρά του Κωνσταντίνου, το πιθανότερο σενάριο είναι οι εισαγγελικές αρχές της Αλβανίας να καλούν την τέως σύζυγό του, για να πληροφορηθούν στοιχεία για τη ζωή του εκλιπόντος και κυρίως για το αν κατά το γάμο τους κατείχε κάποιο όπλο.

Να σημειωθεί ότι η κατάθεση του Γιάννη Κατσίφα διήρκησε σχεδόν 2,5 ώρες.

Ο κ. Ναυρίδης επανέλαβε ότι, αν και η οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα περίμενε ότι θα τους δινόταν από τις αλβανικές αρχές σήμερα η σορός, ώστε να γίνει η κηδεία το Σαββατοκύριακο, κάτι τέτοιο μετατίθεται για την ερχόμενη εβδομάδα.

Εκπρόσωποι της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, μιλώντας στο ethnos.gr, έκαναν λόγο για ξεκάθαρα επιτηδευμένη καθυστέρηση στην υπόθεση από την πλευρά των αλβανικών αρχών, η οποία έχει τεράστιο αντίκτυπο στην οικογένεια του εκλιπόντος, που δεν έχει τη δυνατότητα να θρηνήσει το δικό της άνθρωπο.

Όπως υποστηρίζουν, οι αλβανικές αρχές από τη μια πλευρά, μετά και τη δικογραφία που έχει ανοιχθεί για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία σε βάρος του Κωνσταντίνου Κατσίφα μετά το θάνατό του, έχουν ως στόχο να παρουσιάσουν το νεκρό ως άτομο με ροπή προς την εγκληματικότητα και από την άλλη θέλουν να περάσουν κι άλλες μέρες, ώστε να «ξεφουσκώσει», όσο γίνεται περισσότερο, το θέμα και να μη μετατραπεί η κηδεία σε εκδήλωση αντίδρασης και αγανάκτησης από την πλευρά της ελληνικής μειονότητας. 

θάνατος ΚατσίφαΚωνσταντίνος Κατσίφας