Ελλάδα|06.12.2022 23:13

Πυροβολισμός 16χρονου στο κεφάλι: Το νέο ντοκουμέντο από την καταδίωξη και οι οργισμένες αντιδράσεις

Newsroom

Ακόμα ένα βίντεο ντοκουμέντο που φαίνεται να απεικονίζει την επίμαχη καταδίωξη που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά ο 16χρονος Ρομά από σφαίρα αστυνομικού στο κεφάλι, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε από τον λογαριασμό thebrake.net και προκαλεί ερωτηματικά. Το βίντεο που είναι τραβηγμένο από κλειστό κύκλωμα δείχνει το όχημα που οδηγεί ο ανήλικος και από πίσω του να τον καταδιώκουν οι δύο μηχανές της ΔΙΑΣ.

Σημειώνεται ότι ο αστυνομικός έχει υποστηρίξει στην κατάθεσή του ότι η μία μηχανή της ΔΙΑΣ ήταν μπροστά από το αυτοκίνητο και ο 16χρονος οδηγός επιχείρησε να εμβολίσει την μηχανή. Τότε ο αστυνομικός τον πυροβόλησε. Φυσικά, το βίντεο αυτό δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η μία από της δύο μηχανές να προσπέρασε αργότερα το όχημα.

Νύχτα έντασης

Την ίδια ώρα, ηρεμία επικρατεί, σύμφωνα με την αστυνομία, στην Αυλίζα Αχαρνών όπου νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια με Ρομά που είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίσθηκαν 2 αστυνομικοί από αντικείμενα που δέχθηκαν και διακομίσθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Νωρίτερα επίσης άνοιξε και η περιφερειακή Αιγάλεω την οποία είχαν κλείσει Ρομά που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο.

Κύμα οργής

Η κατάσταση της υγείας του ανήλικου θύματος δεν έχει καμία ουσιαστική διαφοροποίηση και παραμένει ιδιαιτέρως κρίσιμη, ενώ παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος μιλά για δολοφονική επίθεση από τον αστυνομικό και υπογραμμίζει ότι η άσκηση δίωξης σε βάρος του η οποία έγινε σε βαθμό κακουργήματος είναι προβληματική διότι κατά τον ίδιο δεν μπορούμε να μιλάμε για «ενδεχόμενο δόλο».

«Δεν θέλουμε ο Κώστας να γίνει ο επόμενος Γρηγορόπουλος, δεν θέλουμε να γίνει ακόμη ένας μάρτυρας. Θέλουμε να τα καταφέρει και να είναι η αφορμή να θέσουμε ξανά τα ζητήματα των Ρομά πάνω στο τραπέζι, κι όχι να τα κρύβουμε κάτω από το χαλί» υπογράμμισε ο κ. Αλεξόπουλος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

πυροβολισμόςαστυνομίαπυροβολισμοίειδήσεις τώραρομάκαταδίωξηΘεσσαλονίκη