Ελλάδα|07.12.2022 21:00

Νέα υπόθεση revenge porn: Τι υποστηρίζει ο γνωστός Youtuber για τα βίντεο - «Ψέμα που ειπώθηκε καθαρά για εκδίκηση»

Newsroom

Μετά την καταγγελία πρώην συντρόφου του για revenge porn, δεκάδες βίντεο με προσωπικές στιγμές, που γυρίστηκαν χωρίς συναίνεση βρέθηκαν στην κατοχή γνωστού Youtuber. Η πρώην σύντροφος του άνδρα τον κατηγορεί ότι την εκβίασε λέγοντάς της πως θα διέρρεε υλικό από προσωπικές τους στιγμές.  

Σύμφωνα με την καταγγελία της κοπέλας, ο 30χρονος της είπε ότι, σε περίπτωση που χώριζαν, θα φρόντισε ώστε να δουν τα βίντεο στα οποία συμμετείχε και η ίδια, και τρίτα πρόσωπα. Ο YouTuber έδωσε τη δική του εκδοχή της ιστορίας, υποστηρίζοντας ότι, πίσω από τα κίνητρα της πρώην συντρόφου του, βρίσκεται η επιθυμία της να τον εκδικηθεί.

«Στα κινητά όλων των ανθρώπων υπάρχουν ερωτικά βίντεο»

«Όλο αυτό είναι ένα ψέμα εις βάρος μου που ειπώθηκε καθαρά για εκδίκηση. Με την κοπέλα που είναι στο βίντεο δεν είχα σχέση. Βρεθήκαμε και τραβήχτηκε ένα βίντεο από κοινού και υπάρχουν μηνύματα που αποδεικνύουν ότι είχε γνώση. Σήμερα με τη συγκεκριμένη κοπέλα είμαστε στα δικαστήρια. Δεν αληθεύει σε καμία περίπτωση ότι την έχω εκβιάσει πως θα κυκλοφορήσω κάποιο δικό μας βίντεο από προσωπική στιγμή», είπε στο Mega ο ίδιος, ο οποίος αρνείται τα πάντα.

Από την πλευρά της η καταγγέλλουσα υποστηρίζει ότι δεν είχε ιδέα ότι οι προσωπικές στιγμές που μοιραζόταν με τον 30χρονο βιντεοσκοπούνταν.  «Στα κινητά όλων των ανθρώπων υπάρχουν ερωτικά βίντεο. Η αστυνομία πήρε όλα μου τα αρχεία και μέσα σε αυτά έχω βίντεο από προσωπικές μου στιγμές. Τα βίντεο είναι ερωτικού περιεχομένου με σχέσεις που είχα παλαιότερα. Σε κάθε ένα από αυτά οι τότε σχέσεις μου έδιναν τη συγκατάθεσή τους και ήταν κάτι που το θέλαμε και οι δύο πλευρές», υποστήριξε ο Youtuber για τα 92 βίντεο που βρέθηκαν στην κατοχή του, σημειώνοντας ότι ουδέποτε απείλησε κάποια από τις γυναίκες με τις οποίες είχε δεσμό. Ο ίδιος σημείωσε ότι οι βιντεοσκοπήσεις έγιναν εις γνώσιν των ερωτικών συντρόφων του.

Παραβίαση του Instagram της καταγγέλλουσας εντόπισαν οι Αρχές

Η έρευνα της αστυνομίας, πάντως δείχνει ότι, την περίοδο που η κοπέλα δέχτηκε τις απειλές του YouTuber, έπεσε θύμα χάκερ, ο οποίος παραβίασε τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Ο χάκερ, μάλιστα, τής είχε ζητήσει 500 ευρώ προκειμένου να μην δημοσιοποιήσει τα όσα είχε βρει στις συνομιλίες της. Μεταξύ αυτών των συνομιλιών είναι και κάποιες με τον 30χρονο που κατηγορεί. Σύμφωνα με την αρχική έρευνα, ο χάκερ, φαρμακοποιός από τα βόρεια προάστια, δεν έχει καμία σχέση με τον YouTuber. Οι έρευνες, ωστόσο, συνεχίζονται.

Ελάχιστα από τα σχεδόν 100 βίντεο είχαν τραβηχτεί συναινετικά

Η έρευνα των Αρχών στο σπίτι του 30χρονου εντόπισε σκληρούς δίσκους και usb sticks, μέσα στα οποία βρέθηκαν 92 βίντεο με ερωτικές συνευρέσεις του 30χρονου με 85 διαφορετικές γυναίκες. Από το υλικό που βρέθηκε και κατασχέθηκε, μόνο το 20% έχει τραβηχτεί με τη συναίνεση των γυναικών.

Το youtuber κατήγγειλε πρώην σύντροφός του, για εκβιασμό σχετικά με τη δημοσιοποίηση βίντεο των προσωπικών τους στιγμών, σε περίπτωση που τον χωρίσει. Σύμφωνα με το Mega, τα βίντεο έχουν τραβηχτεί, εκτός του σπιτιού του, και σε δωμάτια ξενοδοχείων. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να ασκηθούν διώξεις.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ