Ελλάδα|08.12.2022 12:21

Πυροβολισμός 16χρονου: Αστυνομική επιχείρηση στη δυτική Αττική μετά τα επεισόδια

Newsroom

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Αττικής, μετά τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης για τον πυροβολισμό του 16χρονου Κώστα από άνδρα της ΔΙΑΣ.

Συγκεκριμένα, επιχείρηση πραγματοποιούν δυνάμεις της ΟΠΚΕ και των ΕΚΑΜ σε Ζεφύρι, Άνω Λιοσια και Μενίδι, μετά τα επεισόδια. Τις επίγειες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. συνδράμει ελικόπτερο, ενώ στο Μενίδι έχει μεταβεί και η «Αύρα», όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ.

Στο Ζεφύρι η επιχείρηση διεξάγεται στη Λεωφόρο Παναγίας Γρηγορούσης και στο Μενίδι στο σημείο που το βράδυ της Τετάρτης έβαλαν φωτιά σε λεωφορείο.

Τα επεισόδια της Τετάρτης

Το βράδυ της Τετάρτης, ομάδα Ρομά έβαλε φωτιά σε εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο, με την επιχείρηση κατάσβεσης να συνεχίζεται έως το πρωί της Πέμπτης.

Λίγο πριν τη φωτιά, στο Μενίδι λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες. Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή, μετά την ένταση που εντάθηκε όταν μέλη της κοινότητας των Ρομά θέλησαν να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου.

Επίσης, το βράδυ της Τετάρτης, άγνωστοι πυροβόλησαν εναντίον οχημάτων της Πυροσβεστικής, που κινούνταν στην περιφερειακή οδό Αιγάλεω το βράδυ της Τετάρτης.

Η Πυροσβεστική ανέφερε ότι στις 23:12 δέχθηκε κλήση για πυρκαγιά σε νταλίκα στην περιφερειακή Αιγάλεω. Για την κατάσβεση της έσπευσαν να επιχειρήσουν δύο πυροσβεστικά οχήματα.

 

Όταν έφτασαν στο σημείο δέχθηκαν πυρά από αγνώστους και απομακρύνθηκαν άμεσα για λόγους ασφαλείας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπήρξε τραυματισμός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άνω ΛιόσιαΜενίδιειδήσεις τώρααστυνομίαΔυτική Αττικήαστυνομική επιχείρηση