Ελλάδα|13.12.2022 13:10

Σε ύψιστο συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ. - Γενική επιφυλακή για πιθανά επεισόδια μετά τον θάνατο του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη

Ευλαμπία Ρέβη

Σε ύψιστο συναγερμό έχουν τεθεί οι αστυνομικές αρχές λόγω της απώλειας του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη που έγινε σήμερα γνωστό ότι κατέληξε, παρά τη μάχη που έδωσαν οι γιατροί να κρατηθεί στη ζωή.

Με απόφαση που έχει σταλεί σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, «τίθεται σε γενική επιφυλακή το σύνολο του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας μέχρι νεωτέρας για λόγους προστασίας δημόσιας τάξης και ασφαλείας».

Αυτό επί της ουσίας σημαίνει ότι παγώνουν όλες οι άδειες που είναι προγραμματισμένες, κόβονται τα ρεπό και καταργείται το ωράριο εφόσον κριθεί απαραίτητο. Επίσης, σημαίνει ότι ενδέχεται να γίνουν περισσότερες μετακινήσεις αστυνομικών δυνάμεων.

Ήδη, έχουν μεταφερθεί δυνάμεις της ΟΠΚΕ στην Αττική από τα Ιωάννινα, την Θεσπρωτία, την Εύβοια και το Κιλκίς.

Πρόεδρος Ρομά Ελλάδας στο ethnos.gr: Ζητάμε δικαιοσύνη 

Νωρίτερα, μίλησε στο ethnos.gr και τον Ρωμανό Κοντογιαννίδη ο Πρόεδρος Συνομοσπονδίας Ρομά Ελλάδος, Μάκης Μπόντης αμέσως μετά την είδηση του θανάτου του 16χρονουΚώστα Φραγκούλη.

Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και ζήτησε να αποδοθεί δικαιοσύνη.

«Συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού, θα το θυμόμαστε. Αδίκως έφυγε αυτό το παιδί. Η δικαιοσύνη πρέπει να είναι ίση για όλους» ήταν τα πρώτα λόγια του κ. Μπόντη.

Ερωτώμενος για το αν θα γίνουν συγκεντρώσεις ο κ. Μπόντης τόνισε «θα έρθει πολύς κόσμος εθελοντικά έξω από το Ιπποκράτειο όπως και στην κηδεία αυτό δεν σημαίνει ότι πάνε σκοπίμως να κάνουν επεισόδια. Θα παρακαλέσω την ελληνική αστυνομία να είναι μακριά από τους Ρομά». 

Ο πρόεδρος ζήτησε δικαιοσύνη για τον θάνατο του 16χρονου «ζητούμε από τη δικαιοσύνη να απαλύνει τον πόνο όλων, και όχι μόνο, να μην ξαναγίνονται ατυχήματα, έτσι αδίκως να φεύγουν τέτοια παιδιά, για 20 ευρώ» και πρόσθεσε πως η ελληνική αστυνομία να σεβαστεί τον πόνο των ανθρώπων «η ελληνική αστυνομία μην δημιουργεί πρόβλημα τώρα που ο κόσμος είναι στη στεναχώρια και τη λύπη».

Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον 16χρονο Κώστα

Η κατάσταση της υγείας του ανηλίκου ήταν σε κρίσιμη κατάσταση για περίπου μια εβδομάδα και τελικά έχασε τη μάχη με τη ζωή στις 10:10 το πρωί. 

«Ο ασθενής Φ.Κ. ετών 16 προσκομίσθηκε στο ΤΕΠ του Γ.Ν.Θ. "ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ" στις 5/12/22 στις 2:02π.μ. με τη Μονάδα του ΕΚΑΒ με τραύμα από πυροβόλο όπλο στην αριστερή ινιακή χώρα, σε κωματώδη κατάσταση. Υποβλήθηκε σε άμεση χειρουργική αντιμετώπιση. Οδηγήθηκε μετεγχειρητικά στη ΜΕΘ με μέγιστη μηχανική και φαρμακευτική υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών με την υγεία του να βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Σήμερα 13/12/22, παρά την προαναφερόμενη υποστήριξη και τις άοκνες προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της ΜΕΘ, ο ασθενής απεβίωσε στις 10:10 π.μ. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του δεκαεξάχρονου», αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

επεισόδιαθάνατοςειδήσεις τώραρομάΕλληνική Αστυνομία