Ελλάδα|14.12.2022 17:52

«Δεν ήξερε τι έκανε λόγω ουσιών» - Τι επισημαίνει στο ethnos.gr ο δικηγόρος του 23χρονου που διέπραξε 8 ένοπλες ληστείες σε 2 ώρες

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Να κλειστεί σε δομή ψυχιατρικής υποστήριξης, προκειμένου να του παρέχεται βοήθεια, μια και είναι χρόνιος χρήστης εξαρτησιογόνων ουσιών και αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα, θα ζητήσει από ανακριτή και εισαγγελέα ο 23χρονος ομογενής από τη Γεωργία, ο οποίος διέπραξε μέσα σε μόλις δύο ώρες οκτώ ένοπλες ληστείες σε ανατολική και δυτική Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στις περιοχές της Νεάπολης, των Αμπελοκήπων, της Χαριλάου και της Καλαμαριάς.

Όπως λέει στο ethnos.gr ο Θοδωρής Καραγιάννης, δικηγόρος του 23χρονου συλληφθέντα, ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι και μουσικός της ραπ σκηνής, όταν ο εντολέας του έκανε τις ληστείες, δεν είχε καθαρότητα πνεύματος, εξαιτίας των εξαρτησιογόνων ουσιών που είχε κάνει χρήση, με αποτέλεσμα να μην καταλάβαινε επακριβώς τι έπραττε.

«Η οικογένεια του εντολέα μου ζητάει να μείνει περιορισμένος σε κάποια δομή ψυχιατρικής βοήθειας, διότι κάνει χρόνια χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών, προκειμένου να τύχει ψυχιατρικής βοήθειας. Όταν προχωρούσε στις ένοπλες ληστείες, δεν έλεγχε τον εαυτό του και δε γνώρισε τι έκανε. Του έλειπε η καθαρότητα πνεύματος», λέει στο ethnos.gr ο κ. Καραγιάννης.

Κατά τον ίδιο από τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας και δείχνουν τον εντολέα του να προχωρεί στις ένοπλες ληστείες, φαίνεται ότι ο πελάτης του δεν είχε ασκήσει κάποια έντονη βία στα θύματά του.

«Από τα βίντεο φαίνεται ότι έμπαινε στα καταστήματα, κρατώντας στο χέρι το αεροβόλο όπλο, ζητούσε τα χρήματα, τα έπαιρνε κι έφευγε. Σε κανένα από τα θύματά του δεν άσκησε κάποια έντονη βία. Ούτε χρησιμοποίησε κάποια ιδιαίτερη τεχνική για τις ληστείες. Με μία κουκούλα προχωρούσε στις ληστείες», τονίζει ο κ. Καραγιάννης.

Ο 23χρονος κρατείται στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και το πρωί της Παρασκευής 15 Δεκεμβρίου θα οδηγηθεί στον ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί. Μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος.

Πάνω από 7.000 ευρώ η λεία

Ο 23χρονος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω το βράδυ της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου, ενώ η συνολική λεία από τις οκτώ ένοπλες ληστείες που διέπραξε μέσα σε δύο ώρες ξεπερνάει τα 7000 ευρώ.

Μάλιστα και ενώ αστυνομικοί προσπαθούσαν να τον συλλάβουν, ο 23χρονος επιχείρησε να διαφύγει τρέχοντας και στρέφοντας το αεροβόλο όπλο προς τους άντρες της Άμεσης Δράσης. Ωστόσο, οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα, με τον ίδιο να δηλώνει καλλιτέχνης της ραπ μουσικής.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και υπό την απειλή αεροβόλου όπλου, λήστεψε τέσσερα φαρμακεία, τρία καταστήματα τυχερών παιχνιδιών κι ένα μίνι - μάρκετ στις περιοχές της Νεάπολης, των Αμπελοκήπων, της Καλαμαριάς και της Χαριλάου.

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης κατάφεραν να του περάσουν χειροπέδες, ενώ από την περαιτέρω έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι μαζί με άγνωστους συνεργούς του λήστεψε, τα προηγούμενα 24ωρα, ακόμη τρία καταστήματα ψιλικών σε Νεάπολη και Συκιές, απ' όπου άρπαξε 8000 ευρώ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ένοπλες ληστείεςΓεωργίαανακριτήςδικηγόροςαστυνομικοί