Ελλάδα|15.12.2022 08:05

Θεσσαλονίκη: Σήμερα η κηδεία του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Στην Αγία Σοφία η σορός του 16χρονου/ ΙΝΤΙΜΕ
Στην Αγία Σοφία η σορός του 16χρονου/ ΙΝΤΙΜΕ
Στην Αγία Σοφία η σορός του 16χρονου/ ΙΝΤΙΜΕ
Στην Αγία Σοφία η σορός του 16χρονου/ ΙΝΤΙΜΕ
Στην Αγία Σοφία η σορός του 16χρονου/ ΙΝΤΙΜΕ
Στην Αγία Σοφία η σορός του 16χρονου/ ΙΝΤΙΜΕ

Σήμερα στις 10 το πρωί αναμένεται να γίνει η κηδεία του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη που πυροβολήθηκε από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ στο κεφάλι κατά τη διάρκεια καταδίωξης. Η τελετή θα γίνει στον ιερό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στα κοιμητήρια Ευόσμου και εκτιμάται ότι θα είναι παρόντες εκατοντάδες Ρομά όχι μόνο από τον οικισμό της «Αγίας Σοφίας», αλλά και από άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας που έχουν ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη για να συμπαρασταθούν στην οικογένεια.

Μοιρολόγια και τραγούδια στον οικισμό «Αγία Σοφία»

Πένθιμο και βαρύ το κλίμα στον οικισμό Ρομά «Αγία Σοφία» από χτες όπου και έφτασε η σορός του ανήλικου. Μεταφέρθηκε με αυτοκινητοπομπή, μοιρολόγια και πένθιμα τραγούδια στο σπίτι της οικογένειας, όπου συγγενείς και φίλοι έσπευσα για να θρηνήσουν τον αδικοχαμένο 16χρονο.

Πάντως, όπως είχε πει και στο ethnos.gr, ο Πρόεδρος Συνομοσπονδίας Ρομά Ελλάδος, Μάκης Μπόντης, αυτό που ζητάνε όλοι οι Ρομά είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται, ότι τις επόμενες ώρες αναμένεται η απόφαση από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για το αν θα προφυλακιστεί ή όχι ο 34χρoνος αστυνομικός, με τον δικηγόρο του Αλέξη Κούγια να σημειώνει πως ο πελάτης του ήταν σε νόμιμη αυτοάμυνα.

«Δυστυχώς το παιδί έφυγε απ’ τη ζωή αλλά εφόσον ζούσε θα αντιμετώπιζε την κατηγορία την οποία του απέδωσε ο εισαγγελέας» είπε ο δικηγόρος. «Ο εισαγγελέας που πήρε τη δικογραφία, μελετώντας την, άσκησε ποινική δίωξη στο θύμα που ήταν η εξής: δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως εις βάρος των δύο αστυνομικών. Αυτούς προσπαθούσε να εμβολίσει τρεις φορές. Πρόκειται για κακούργημα. Τιμωρείται από 5 έως 15 χρόνια».

Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση

Βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, συνέπεια του τραύματος που του προκάλεσε η σφαίρα του 34χρονου αστυνομικού, έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του 16χρονου ρομά, Κώστα Φραγκούλη, η οποία διενεργήθηκε το βράδυ της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

Με βάση το πόρισμα του ιατροδικαστή η σφαίρα είχε μόνο πύλη εισόδου και όχι εξόδου και χτύπησε τον 16χρονο στην αριστερή πλευρά της ινιακής χώρας του κρανίου, δηλαδή χαμηλά αριστερά στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

«Θέλουμε να προφυλακιστεί»

Βαρύ το πένθος στην οικογένεια και τους συγγενείς του 16χρονου που ζητούν δικαιοσύνη για το θάνατο του 16χρονου Κώστα, με ξάδερφό του που μίλησε στην τηλεόραση του OPEN να τονίζει χαρακτηριστικά ότι «Εδώ κλαίμε όλοι, θα κινηθούμε βάσει νόμου, θέλουμε αυτός ο άνθρωπος να μπει μέσα, αυτός περιμένουν όλοι να προφυλακιστεί».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

κηδείαειδήσεις τώραΘεσσαλονίκηρομάπένθοςπυροβολισμός