Ελλάδα|16.12.2022 17:41

Σοβαρή καταγγελία για διευθυντή Λυκείου στη Θεσσαλονίκη: Απρεπής συμπεριφορά, «αγγίγματα» και προσωπικές ερωτήσεις

Newsroom

Σε κατάληψη βρίσκεται από την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, από μαθητές, Γενικό Λύκειο της Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές καταγγέλλουν –μεταξύ άλλων– τη συμπεριφορά καθηγητή προς μαθήτριες, ως «απρεπή» και «παραβατική», «με σεξουαλικά υπονοούμενα». Όπως αναφέρει το GRTimes, οι μαθητές έφτασαν στο σημείο να κάνουν κατάληψη, καθώς, όπως υποστηρίζουν, δεν εισακούγονται οι καταγγελίες τους και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι μαθητές στο GRTimes, ο καθηγητής φέρεται να παρενοχλεί μαθήτριες τόσο εντός όσο και εκτός σχολικού περιβάλλοντος. Αναφέρουν ακόμα ότι πολύ συχνά μαθήτριες δέχονται απρεπή σχόλια για το σώμα τους, «αθώα» αγγίγματα και προσωπικές ερωτήσεις, όπως για το αν γυμνάζονται, ενώ δεν λείπουν και σχόλια περί ομορφιάς ή για το ντύσιμο τους.

Αίσθηση προκαλεί η μαρτυρία μιας μαθήτριας, η οποία δέχτηκε ερώτηση από τον συγκεκριμένο καθηγητή, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει, για το αν γυμνάζεται και πού. Έκπληκτη την ίδια ημέρα που του απάντησε πού γυμνάζεται, αντίκρισε τον καθηγητή στο ίδιο γυμναστήριο, χωρίς όπως είπε να τον έχει ξαναδεί στο παρελθόν στον ίδιο χώρο.

«Δέχομαι σχόλια του τύπου “τί ωραία μάτια έχεις”, “αν γυμνάζεσαι και πού”. Μάλιστα, την ίδια ημέρα που του απάντησα πού γυμνάζομαι, έκανε και επίσκεψη στο χώρο αυτό, γεγονός που για να πω την αλήθεια μου έκανε πάρα πολύ μεγάλη εντύπωση», ανέφερε η μαθήτρια, η οποία ενημέρωσε σχετικά για το περιστατικό τόσο τους γονείς της όσο και το σχολείο, με αποτέλεσμα, όπως είπε, ο καθηγητής να μην εμφανιστεί ξανά στο ίδιο γυμναστήριο.

Οι μαθητές επισημαίνουν, πως δεν πρόκειται για φαινόμενο που παρατηρείται εδώ και χρόνια αλλά από την έναρξη της περυσινής σχολικής χρονιάς έγινε πιο αισθητό.

Υποστηρίζουν ακόμα ότι τόσο οι καθηγητές όσο και η διεύθυνση του σχολείου είναι ενήμεροι για το ζήτημα θέματος και ότι υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης, παρά, όπως λένε, τις επανειλημμένες κρούσεις που έκαναν, ώστε να σταματήσει αυτή η συμπεριφορά του καθηγητή.

«Απειλές από τη διεύθυνση του σχολείου»

Οι μαθητές ξεκίνησαν την κατάληψη, καταγγέλλοντας και τη διεύθυνση του σχολείου ότι «απειλεί» με απουσίες, αγνοώντας –όπως λένε– το κυρίως θέμα που αφορά και την ψυχική υγεία των μαθητριών.

Το GRTimes αναφέρει ακόμα ότι την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνέλευση στο σχολείο, παρουσία των μαθητών και του συγκεκριμένου καθηγητή.

«Μας χαρακτήρισε ‘’φαντασμένες’’, ‘’υπερευαίσθητες’’ και ‘’υπερβολικές’’, ενώ ανέφερε πως οι προθέσεις του ήταν ‘’φιλικές’’ και ‘’ανθρώπινες’’. Επιπλέον γελούσε και ακύρωνε συνεχώς τα βιώματα των μαθητριών», αναφέρουν μαθήτριες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

γονείςκατάληψημαθητέςκαθηγητήςσχολείο