Ελλάδα|16.12.2022 21:44

«ΟΝΗΣΙΜΟΣ»: Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών υγιεινής για κρατούμενους και τις οικογένειές τους ενόψει Χριστουγέννων

Newsroom

Ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο ΟΝΗΣΙΜΟΣ», εν όψει των γιορτινών ημερών των Χριστουγέννων , συνεχίζει και φέτος για 40η χρονιά την καμπάνια για τη συγκέντρωση ειδών που είναι απαραίτητα για τους κρατούμενους, αλλά και για τις οικογένειές τους.

Έτσι, οι φίλοι του Συλλόγου και όσοι εκτιμούν το πολύχρονο έργο του μπορούν να φέρουν στα γραφεία του «ΟΝΗΣΙΜΟΥ» (Ασκληπιού 60 Α και Σεργίου Πατριάρχου 8, Αθήνα)

  • Τρόφιμα μακράς διάρκειας
  • Είδη ατομικής υγιεινής
  • Είδη καθαριότητας

Τα ως άνω είδη θα δοθούν στους κρατούμενους, στους αποφυλακισμένους και στις οικογένειες των φυλακισμένων.

Τα γραφεία του Συλλόγου  είναι ανοιχτά κάθε μέρα, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ

Ιστορικό

Ο «ΟΝΗΣΙΜΟΣ» ιδρύθηκε το 1982, ως φιλανθρωπικό σωματείο με σκοπό την υλική και ηθική αρωγή των απόρων φυλακισμένων, των αποφυλακισμένων και των οικογενειών τους. Είναι αναγνωρισμένο ως Ειδικώς Φιλανθρωπικό Σωματείο (Φ.Ε.Κ.883/Τ.Β./4/12/1989).

Δράσεις

Ο Σύλλογος συμπαραστέκεται στους κρατουμένους με την ενίσχυση των φιλόπτωχων ταμείων των φυλακών και με την κάλυψη αναγκών των κρατουμένων σε ιματισμό και είδη πρώτης ανάγκης.

Παρέχει τρόφιμα, ιματισμό, υποδήματα, είδη προσωπικής υγιεινής, πληρωμή ενοικίων, λογαριασμών ΔΕΗ- ΕΥΔΑΠ, συμβολή στην παραφαρμακευτική περίθαλψη, καθώς  και ψυχολογική στήριξη σε αποφυλακισμένους και οικογένειες κρατουμένων..

Έτσι λειτουργεί αποτρεπτικά στην δημιουργία παραβατικής συμπεριφοράς. φροντίζοντας για την επανένταξη στην κοινωνία και την αποφυλάκιση ατόμων με αυστηρά κριτήρια (άποροι, όχι υπότροποι).

Παράλληλα, παρέχεται δωρεάν νομική κάλυψη σε άπορους κρατουμένους. Επίσης, παρέχεται φιλοξενία για ορισμένο χρονικό διάστημα μετά την αποφυλάκιση σε ξενοδοχεία στην Αθήνα, όσων αποφυλακισμένων έχουν πρόβλημα στέγης.

Επίσης καλύπτει,  δίδακτρα για επαγγελματική κατάρτιση αποφυλακισμένων ,πληρωμή παραβόλων, φοροτεχνικές εργασίες για λήψη επιδομάτων.

Συνεχίζει την λειτουργία ξενώνα του θεραπευτικού προγράμματος ¨ΕΠΙΛΟΓΗ΄΄υπό την εποπτεία του Υπουργείου Προστασίας τοι Πολίτη. Παρέχει μαθήματα πληροφορικής στο ΚΑΚΤ Ελεώνα Θηβών.

Πραγματοποιεί μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας στο ΚΑΚΤ Ελεώνα Θηβών και στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού.

Πραγματοποιεί μαθήματα ραπτικής ,παρέχοντας και τον εξοπλισμό, στο τμήμα Γυναικών του Καταστήματος Κράτησης του Κορυδαλλού.

Με ενέργειες του Συλλόγου έχουν ιδρυθεί βιβλιοθήκες, οι οποίες συνεχώς εμπλουτίζονται σε όλα τα Καταστήματα Κράτησης της χώρας, ενώ εκδίδει το περιοδικό «ΦΙΛΟΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ» το οποίο διανέμεται δωρεάν και έχει τη σύσταση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

Χριστούγενναειδήσεις τώρακρατούμενοι