Ελλάδα|25.12.2022 22:00

Ομαδικός βιασμός 15χρονου: Τα δύο βίντεο που διακινούσαν οι δράστες εξετάζουν οι Αρχές - Τι αποκαλύπτουν

Newsroom

Δύο βίντεο τα οποία διαθέτουν στα χέρια τους οι αξιωματικοί της ασφάλειας και τα οποία δείχνουν τη δράση των 8 ανηλίκων που κατηγορούνται για τον συστηματικό βιασμό ενός15χρονου μαθητή στη Δυτική Αττική. Τα βίντεο φέρνουν στο φως και άλλες πτυχές της υπόθεσης και ενδεχομένως να ανοίξουν την έρευνα καθώς παραπέμπουν σε συμπλοκή με οργανωμένους οπαδούς αλλά και μεταξύ μαθητών δύο σχολείων.

Ειδικότερα, όπως αποκαλύπτει η ΕΡΤ, σε βίντεο ακούγεται φράση που παραπέμπει σε συμπλοκή που είχε γίνει σε πάρκο στα δυτικά προάστια και αντιπροσωπεύει τους μαθητές της περιοχής που φέρονται να επικράτησαν. Η δεύτερη φέρεται να αντιπροσωπεύει τους οργανωμένους οπαδούς ομάδας, που εκτός από ξυλοδαρμούς είχαν προβεί σε παρόμοια πράξη με αυτή που καταγγέλλει ο 15χρονος ότι υπέστη.

Υπάρχουν στο ένα βίντεο δύο φράσεις που επαναλαμβάνονται φωναχτά …οι οποίες εξηγούν το περιστατικό και στην ανακρίτρια θα εκθέσουμε όλα αυτά που πρέπει να πούμε για να εξηγήσουμε γιατί δεν ήταν σεξουαλικός πειραματισμός» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Μανώλης Διαμαντάρας, δικηγόρος ενός από τους ανήλικους κατηγορουμένους

Έξι εντάλματα σύλληψης - Τα τέσσερα αφορούν κορίτσια

Νέα εντάλματα σύλληψης αναμένονται για τον ομαδικό βιασμό του 15χρονου μαθητή από την Αθήνα.  Οι τρεις από τους οκτώ κατηγορούμενους έχουν κριθεί ήδη προφυλακιστέοι ενώ δύο ακόμα αναζητούνται. Ένα από τα αγόρια που απολογήθηκαν δεν προφυλακίστηκε λόγω ηλικίας, όμως είναι υποχρεωμένο να παρουσιάζεται τακτικά στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και να παρακολουθείται από κοινωνικό λειτουργό.

Σε κάθε περίπτωση η έρευνα της Αστυνομίας δεν έχει τελειώσει, καθώς μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται ακόμα έξι συλλήψεις για την υπόθεση, όπως μετέδωσε το OPEN.

Πρόκειται για τα δύο 15χρονα αγόρια που αναζητούνται όλες αυτές τις ημέρες, αλλά και για τέσσερα κορίτσια, που σύμφωνα με την κατάθεση του ίδιου του 15χρονου ήταν παρούσες την ώρα των κακοποιήσεων σε βάρος του. Πρόκειται για κορίτσια 15 και 14 ετών που βρίσκονταν στον χώρο, αλλά δεν είχαν ασκήσει βία ή κάποια κακοποιητική πράξη σε βάρος του. Ωστόσο, δεν φαίνεται να έκαναν τίποτα για να παρεμποδίσουν τους δράστες.

Σημειώνεται ότι ο δικηγόρος του ενός αγοριού έχει παρουσιαστεί στις Αρχές και έχει ξεκαθαρίσει πως ο πελάτης του θα συνεργαστεί με την Αστυνομία και τις δικαστικές Αρχές.

Ο 15χρονος καταζητούμενος που δεν έχει δώσει κανένα σημάδι εκτιμάται ότι ίσως έχει φύγει από τη χώρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως πηγαίνει σε διαφορετικό σχολείο με το παιδί που κατήγγειλε το βιασμό του, ήταν όμως στην ίδια τάξη στο φροντιστήριο.

Το 15χρονο αγόρι υποστήριξε πως αυτός ο έφηβος είχε την ιδέα να γίνουν οι φρικτές πράξεις εναντίων του. Τον υπέδειξε επίσης ως το άτομο που έστειλε τα βίντεο που τραβούσαν κατά την διάρκεια των καταγγελλόμενων πράξεων τους σε κινητά άλλων μαθητών.

Στην απολογία τους αποδέχτηκαν εν μέρει τις πράξεις που τους αποδίδονται, αρνήθηκαν ωστόσο ότι διέπραξαν βιασμό. «Δεν τον βίασα. Όλοι συμμετείχαμε στις πράξεις. Πειραματιζόμασταν. Αμέσως πριν και αμέσως μετά τη σκηνή που έχει καταγραφεί στο βίντεο, ο 15χρονος είχε κάνει το ίδιο σε εμένα», δήλωσε ένας από τους κατηγορούμενους, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο ανακριτής έκρινε προφυλακιστέους τους τρεις από τους τέσσερις ανήλικους μετά την απολογία τους. Ο τέταρτος έφηβος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους καθώς δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν στον ανακριτή την προσεχή Τρίτη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

βιασμόςειδήσεις τώρασεξουαλική κακοποίησηΊλιον