Ελλάδα|26.12.2022 11:18

Όλυμπος: Εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του ο ορειβάτης που αγνοείτο

Ευλαμπία Ρέβη

Στον εντοπισμό του ορειβάτη του οποίου τα ίχνη είχαν χαθεί στον Όλυμπο προχώρησαν οι διασώστες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ο άνδρας ανασύρθηκε από την περιοχή Στεφάνι Λούκι, χωρίς τις αισθήσεις του, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσέγγισαν τον άνδρα σήμερα το πρωί με ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας. Τον εντόπισαν χωρίς αισθήσεις, τον ανέσυραν στο αεροσκάφος και στη συνέχεια ο άνδρας διακομίσθηκε στο ελικοδρόμιο της 24ης Ταξιαρχίας Λιτόχωρου όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β.

Η επιχείρηση ήταν πολύ δύσκολη λόγω του δύσβατου εδάφους αλλά και λόγω του πάγου. Με τη βοήθεια του Super Puma κατάφεραν οι πυροσβέστες να τον προσεγγίσουν στη συνεχεία μπόρεσαν να τον τοποθετήσουν σε ειδικό καλάθι και τον ανέβασαν στο ελικόπτερο.

Οι αρχές ενημερώθηκαν την Κυριακή για την πτώση του ορειβάτη κατά τη διάρκεια πεζοπορίας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 13 πυροσβέστες με τρία οχήματα και συγκεκριμένα, οι Ορειβατικές Ομάδες Έρευνας Διάσωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτόχωρου καθώς και της 2ης και 8ης Ε.Μ.Α.Κ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΜΑΚορειβάτηςειδήσεις τώραΌλυμπος