Ελλάδα|31.12.2022 13:11

Η ψυχραιμία και το κικ μπόξινγκ έσωσαν τα κοριτσάκια που έπεσαν στο πηγάδι 40 μέτρων στην Κύπρο - Η συγκλονιστική περιγραφή της μητέρας τους

Newsroom

Χάρη στην ψυχραιμία που επέδειξαν αλλά και σύμφωνα με τη μητέρα τους στο κικ μπόξινγκ που κάνουν εδώ και 5 χρόνια, κατάφεραν να σώσουν τη ζωή τους τα δύο κοριτσάκια από την Κύπρο, η 11χρονη Χρυσοβαλάντω και η 9χρονη αδελφή της, Αγγελική, τα οποία, ενώ έπαιζαν στην αυλή τους, έπεσαν σε πηγάδι, σε βάθος 40 μέτρων.

«Τα κορίτσια κάνουν εδώ και πέντε χρόνια κικ μπόξινγκ. Είναι σε προχωρημένο στάδιο μετά από τόσα χρόνια. Είναι ενδυναμωμένα τα σώματα τους, επειδή στην προπόνηση γυμνάζουν τα χέρια, τους κοιλιακούς και τους ραχιαίους μυς. Θεωρώ πως ήταν σωτήρια η γυμναστική που κάνουν. Όπως και ο χαρακτήρας τους, που μπόρεσαν να είναι ψύχραιμες», είπε η μητέρα τους.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, τα κοριτσάκια παρέμειναν 2,5 ώρες στο πηγάδι, μέχρι που η μικρότερη κατάφερε να σκαρφαλώσει και να τρέξει να ζητήσει βοήθεια.

Όπως αναφέρει το philenews, η 11χρονη είπε στην 9χρονη: «Ξεκίνα να ανεβαίνεις εσύ για να ειδοποιήσεις κάποιον». «Είχαμε άγιο και σώθηκαν τα παιδιά. Έπαιζαν και τους έπεσε η μπάλα στην αυλή του γείτονα. Κατάφεραν και μπήκαν και κατά την έξοδο, για να έρθουν και πάλι στο σπίτι τους, επειδή ήταν περίεργο το έδαφος (σ.σ. στο σημείο υπάρχουν ξύλα, αγριόχορτα, κλαδιά) η μεγάλη μας κόρη είπε στη μικρή "Πρόσεχε! Έλα να σε πιάσω". Την κράτησε από το χέρι και πάτησαν συγχρόνως και οι δύο πάνω στο ξύλο που έκλεινε την τρύπα. Πιθανόν για αυτό έσπασε. Οπόταν και έπεσαν μαζί», ανέφερε η μητέρα τους.

Η μητέρα των παιδιών μιλώντας στο philenews εξήγησε πως αρχικά η 11χρονη προσπάθησε να σκαρφαλώσει αλλά ξαναέπεσε μέσα, ενώ από τα τοιχώματα έπεφταν διάφορα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο χέρι της. Στη συνέχεια σκαρφάλωσε η μικρότερη και έτρεξε να ειδοποιήσει τον παππού της.

Νερό μέχρι τον λαιμό

Σύμφωνα με τη μητέρα, υπήρχε αρκετό νερό μέσα στο πηγάδι για το μέγεθος των παιδιών. «Τους έφτανε ως εδώ», είπε δείχνοντας με το χέρι της την περιοχή ανάμεσα στο στέρνο και στο λαιμό. «Μου είπαν ότι πατούσαν στα πλαϊνά τοιχώματα και κρατούσαν με τα χέρια τους τεντωμένα για να βγαίνουν πάνω από το νερό. Ήταν πολύ παγωμένο».

Όταν απεγκλωβίστηκαν τα κορίτσια, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και υποβλήθηκαν σε εξετάσεις. «Ειδικά η μεγάλη, επειδή παρέμεινε περισσότερη ώρα μέσα στην τρύπα και στο παγωμένο νερό μέχρι να απεγκλωβιστεί από την Πυροσβεστική. Εκ πρώτης φαίνεται και οι δύο να έχουν εξωτερικά – επιφανειακά τραύματα. Οι γιατροί έλεγξαν για κάκωση σπονδύλου και για ενδεχόμενο χτύπημα στο κεφάλι. Μένουν προληπτικά στο νοσοκομείο για να τις παρακολουθούν», είπε η μητέρα και πρόσθεσε πως είναι καλά στην ψυχολογία τους.

Ο παππούς τον κοριτσιών ανέφερε στο philenews ότι ήταν ο πρώτος που είδε την 9χρονη καθώς έτρεξε σε εκείνον για βοήθεια. «Άκουσα που φώναξε "παππού" και όταν άνοιξα και βγήκα από το σπίτι, είδα τη μικρή στη βεράντα, βρεγμένη και γεμάτη λάσπες μέχρι πάνω στο κεφάλι. Της λέω "κόρη μου τι έγινε;" και απαντά "έπεσα μέσα στον λάκκο". Δεν κατάλαβα ότι το άλλο παιδί είχε μείνει μέσα. Νόμιζα πως βγήκαν και οι δύο. Μόλις το συνειδητοποίησα σκέφτηκα "Παναγία μου", τρόμαξα πάρα πολύ».

Στη διάσωση της 11χρονης Χρυσοβαλάντως ήταν παρούσα και η 9χρονη αδελφή της. «Την έκανε μπάνιο η γιαγιά της και μετά βγήκε και στέκονταν εδώ διπλά. Παρακολουθούσε», είπε ο παππούς και πρόσθεσε: «Ευτυχώς έπεσαν μέσα στο νερό. Δεν χτύπησαν απευθείας στον πάτο, όπως θα συνέβαινε αν ήταν άδειο».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

κορίτσιαπηγάδιΚύπροςπυροσβεστική