Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι 21 συλληφθέντες για την κατάληψη σε κτίριο του ΑΠΘ - Διακόπηκε η δίκη
NewsroomΣτο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία οι συλληφθέντες για την απόπειρα ανακατάληψης κτιρίου, το οποίο ανήκει στο ΑΠΘ και για πολλά χρόνια στέγαζε την αποκαλούμενη κατάληψη «Terra Incognita».
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι συλληφθέντες είναι 21 και μεταξύ αυτών 13 άνδρες και οκτώ γυναίκες (ανάμεσά τους κι ένας υπήκοος Ιταλίας). Κατά την αστυνομική επιχείρηση για την αποτροπή κατάληψης του κτιρίου (βρίσκεται στη συμβολή των οδών Τάσκου Παπαγεωργίου και Ολύμπου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης) είχαν προσαχθεί άλλα οκτώ άτομα, που τελικώς αφέθηκαν ελεύθερα, αφού δεν προέκυψε κάτι εις βάρος τους.
Η εισαγγελέας ποινικής δίωξης απήγγειλε στους 21 συλληφθέντες κατηγορίες για διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια, παράνομη βία και παράβαση του νόμου περί δημοσίων κτημάτων. Επιπλέον, ένας εξ αυτών διώκεται για απόπειρα απλής σωματικής βλάβης.
Το δικαστήριο ανέβαλε την υπόθεση για τις 13 Ιανουαρίου, επειδή απουσίαζαν μάρτυρες αστυνομικοί και ήρε -αυτοδικαίως- την κράτηση για όλους.
Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς άτομα τού ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου που φώναζαν συνθήματα συμπαράστασης στους κατηγορούμενους.
- Κορονοϊός: Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου - Τι αποφασίστηκε για τους ταξιδιώτες από Κίνα
- Επισπεύδει τις εκλογές ο Ερντογάν; Η δήλωση – προαναγγελία του προέδρου της Τουρκίας
- Και οι Times στηρίζουν την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα: Το σενάριο για... ανταλλαγή και τα εμπόδια
- Γέλιο, περιπέτεια, δράμα και τρόμος: Τομ Χανκς και Τζέισον Στέιθαμ κάνουν ποδαρικό στο 2023 - Έξι νέες ταινίες στα σινεμά
- Ρεύμα: Πότε θα πέσουν οι τιμές που είναι στα ύψη παρά τη βουτιά του φυσικού αερίου
- Φωτιά στη Δυτική Αττική: Μεγάλες αναζωπυρώσεις, εκκένωση της Ψάθας και 112 για ακόμη τέσσερις περιοχές - Live όλες οι εξελίξεις
- Το ethnos.gr στη Ψάθα: Δραματική εκκένωση και εντολή γενικής εκκένωσης - Κινδυνεύει ο οικισμός
- «Αδικαιολόγητη και αήθης επίθεση» χαρακτηρίζει το περιβάλλον της Κατερίνας Λιόλιου την ανακοίνωση του Romeo
- ΗΠΑ: Σπάνε AI κάμερες γιατί (μεταξύ άλλων) αστυνομικός τις χρησιμοποιούσε για να παρακολουθεί τον σύντροφό της