Ελλάδα|28.02.2019 00:11

Σύζυγος Εμπουκά: Ο άνδρας μου δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας

Newsroom

Ερωτήματα για το θάνατο του 35χρονου μετανάστη θέτει η σύζυγός του. Την ίδια ώρα μέλη της Νιγηριανής κοινότητας μιλώντας στον ΑΝΤ1 καταγγέλλουν ότι ο άτυχος μετανάστης έπεσε θύμα αστυνομικής βίας.

«Αυτός είναι ο σύζυγός μου ο Εμπούκα. Γιατί το έκαναν αυτό; Η κόρη μας ακούει και καταλαβαίνει και ρωτάει που είναι ο μπαμπάς της, τι συνέβη και πέθανε. Θεωρώ ότι τον χτύπησαν. Ο Εμπούκα δεν είχε ποτέ προβλήματα με την υγεία του» ανέφερε η Ντίτζι Μαμάν Σουμπέκ. Η γυναίκα του άτυχου μετανάστη τον αναζητούσε για τρεις μέρες από το ένα τμήμα στο άλλο και οι αστυνομικοί της απέκρυπταν όπως καταγγέλλει τόσο το θάνατο του όσο και τα αίτια θανάτου του.

«Το πιστοποιητικό θανάτου του του, έγραφε ότι πέθανε από πνευμονικό οίδημα. Ο Εμπούκα δεν είχε πρόβλημα υγείας». «Πριν από οκτώ μήνες είχα δει κάποια σημάδια πάνω του και μου είπε ότι τον χτύπησαν όταν τον συνέλαβαν» πρόσθεσε η σύζυγος του Νιγηριανού.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Ανδρέας Σπυρόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι «πήρα στο ΑΤ Ομόνοιας και μου είπαν ότι δεν έχουν κρατούμενο με αυτό το όνομα. Δεν μου είπαν ότι δύο μέρες πριν είχε πεθάνει άνθρωπος με αυτό το όνομα στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα. κάτι το οποίο προκαλεί εντύπωση».

ΑΤ Ομονοίας