Ελλάδα|12.01.2023 20:00

Ρούλα Πισπιρίγκου: Προφυλακιστέα η κατηγορούμενη μετά την απολογία της για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Newsroom

Προσωρινά κρατούμενη κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή η Ρούλα Πισπιρίγκου μετά την απολογία της για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Η κατηγορούμενη μητέρα κρίθηκε εκ νέου προφυλακιστέα για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, ενώ κατά τη διάρκεια της απολογίας της ενώπιον της 35ης ανακρίτριας αρνήθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή.

Η κατηγορούμενη μητέρα από την Πάτρα ολοκλήρωσε σήμερα μετά τις 3 το μεσημέρι την απολογία της , που ξεκίνησε χθες το πρωί και διακόπηκε, καθώς η 34χρονη υπέβαλε χθες το απόγευμα αίτηση εξαίρεσης της Ανακρίτριας .

Μετά την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που απέρριψε την αίτηση της σήμερα , η κατηγορουμένη μεταφέρθηκε ξανά στην Ευελπίδων και ολοκλήρωσε την απολογία της για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Η 34χρονη είναι ήδη προσωρινά κρατούμενη για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας και η δίκη της έχει ξεκινήσει ενώπιον του ΜΟΔ και θα συνεχιστεί στις 31 Ιανουαρίου.

Απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης της ανακρίτριας

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα την Πέμπτη απορρίφθηκε από το συμβούλιο πλημμελειοδικών Αθηνών το δεύτερο αίτημα εξαίρεσης της ανακρίτριας που είχε υποβάλλει η κατηγορούμενη.

Σημειώνεται ότι ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας είχε αποχωρήσει από το ανακριτικό γραφείο, υποστηρίζοντας πως έγιναν ερωτήσεις «κουτσομπολίστικου» τύπου από την ανακρίτρια και προαναγγέλλοντας την αίτηση εξαίρεσης που θα υπέβαλλε.

«Της ετέθησαν ερωτήματα σε επίπεδο κουτσομπολιού. Για αυτά που καταθέσαν οι ιατροδικαστές καμία ερώτηση. Ζήτησα κι έκανα μια δήλωση στην ανακρίτρια, της είπα ότι αποδεικνύει τη μεροληπτικότητα της και πως μετά τις καταθέσεις των ιατροδικαστών, αρνήθηκε την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση τους. Η απολογία διεκόπη από την ίδια την κυρία ανακρίτρια πριν υπογράφει από την κατηγορουμένη. Αγνόησε το προσωπικό μου πρόβλημα αποδεικνύοντας της μεροληπτικότητα της. Είμαι σε παρά πολύ δύσκολη θέση. Η κυρία κατηγορούμενη ήταν άψογη. Ειλικρινής και ανθρώπινη. Υποχρεώνομαι να κάνω αίτηση εξαίρεσης. Αν μπορούσα για ένδειξης διαμαρτυρίας θα παραιτούμουν της υπεράσπισης. Θα ζητήσω από τον δικηγορικό σύλλογο να διανείμω το υπόμνημα της κατηγορουμένης και την προφορική απολογία της για να καταλάβει ο κόσμος τι συμβαίνει» είχε πει ο Αλέξης Κούγιας.

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

απολογίαΡούλα ΠισπιρίγκουΠάτραειδήσεις τώρα