Ελλάδα|13.01.2023 21:40

Εστεμμένοι και έκπτωτοι στην κηδεία του Γλύξμπουργκ: Σε κλοιό ασφαλείας η αυτοκινητοπομπή από τη Μητρόπολη στο Τατόι

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Εργασίες στους βασιλικούς τάφους στο Τατόι/ Eurokinissi
Εργασίες στους βασιλικούς τάφους στο Τατόι/ Eurokinissi
Εργασίες στους βασιλικούς τάφους στο Τατόι/ Eurokinissi
Εργασίες στους βασιλικούς τάφους στο Τατόι/ Eurokinissi
Εργασίες στους βασιλικούς τάφους στο Τατόι/ Eurokinissi

Δεκάδες «γαλαζοαίματοι», εστεμμένοι αλλά και έκπτωτοι, αναμένεται να καταφθάσουν τις επόμενες ώρες στην Αθήνα για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και όπως είναι φυσικό η ΕΛΑΣ έχει στα σκαριά το επιχειρησιακό σχέδιο για την υποδοχή αλλά και τη μετακίνηση των επισήμων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, ενώ αρχικά η ΕΛΑΣ έκανε εκτιμήσεις για 1.500 αστυνομικούς, οι συνολικά πέντε βασιλείς που θα φτάσουν στη χώρα μας θα ανεβάσουν κατά πολύ των αριθμό τους.

Σε κάθε περίπτωση η μεγαλύτερη βαρύτητα πέφτει στην κηδεία και στην άφιξη των επισήμων στο Τατόι, καθώς πρόκειται για μία περιοχή που δύσκολα μπορεί να ελεγχθεί λόγω της έκτασής της, ενώ παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι ποτέ η ΕΛΑΣ δεν έχει πραγματοποιήσει ανάλογη επιχείρηση στο συγκεκριμένο σημείο.

Ποιοι «γαλαζοαίματοι» θα έρθουν στην Ελλάδα

Η οικογένεια του τέως βασιλιά, τα 5 παιδιά του και τα 9 εγγόνια του θα βρίσκονται στο πλευρό της συζύγου του Άννας Μαρίας, με τον Παύλο και το Νικόλαο να έχουν αναλάβει όλα τα διαδικαστικά, αλλά και τις προσκλήσεις προς τις συγγενικές βασιλικές οικογένειες.

Την ίδια ώρα, σύσσωμη η ισπανική βασιλική οικογένεια θα παραβρεθεί στην κηδεία του Κωνσταντίνου. Η βασιλομήτωρ Σοφία, βρίσκεται στην Αθήνα εδώ και ημέρες, καθώς ήθελε να βρίσκεται δίπλα στον αδελφό της, τις τελευταίες ώρες της ζωή του. Ο Bασιλιάς Φίλιππος ΣΤ' και η σύζυγός του Λετίθια μαζί με τη πριγκίπισσα διάδοχο Λεονόρ και την πριγκίπισσα Ινφάντα Σοφία θα έρθουν στην Ελλάδα για την κηδεία του θείου τους.

Η σπάνια συνάντηση του Φελίπε με τον Χουάν Κάρλος

Όλα τα βλέμματα των ισπανικών μέσων ενημέρωσης ωστόσο θα είναι στραμμένα στην  σπάνια συνάντηση του Φελίπε με τον πατερα του, Χουάν Κάρλος, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στο Αμπού Ντάμπι τα τελευταία 3 χρόνια, καθώς τον ακολουθούν σκάνδαλα διαφθοράς.

Ο Φίλιππος εδώ και καιρό έχει αρνηθεί οποιαδήποτε κληρονομιά που προέρχεται από τον πατέρα του και δεν έχει αποκτηθεί νόμιμα και η επιθυμία του να διαχωρίσει την θέση του από εκείνον είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

Οι Δανοί συγγενείς

Πολυπληθής θα είναι και η εκπροσώπηση από τον βασιλικό οίκο της Δανίας, προεξαχούσης της βασίλισσας Μαργαρίτας, η οποία  θα βρεθεί στο πλευρό της αδελφής της Άννας -μαρίας  όπως θα πράξει και η πριγκίπισσα Βενεδίκτη.

Πολλοί βέβαια αναμένουν και την άφιξη του Πρίγκιπα της Δανίας Φρειδερίκος, αγαπημένου ανιψιού του Κωνσταντίνου. Ο Φρειδερίκος ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για θέματα επιστημονικά και περιβαλλοντικά. Έχει ιδιαίτερη έλξη προς τα αθλήματα, έχοντας τρέξει σε μαραθωνίους στην Κοπενχάγη, τη Νέα Υόρκη και το Παρίσι, ενώ είναι μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, όπως και ο θείος του.

Οι Βρετανοί και Ολλανδοί

Δεδομένη θεωρείται η εκπροσώπηση της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Πολλοί πίστευαν ότι αν και το πρωτόκολλο επιτρέπει στον Κάρολο να παραβρίσκεται μόνο σε κηδείες αρχηγών κρατών, εκείνος θα επέλεγε να έρθει ιδιωτικά.

Στην κηδεία αναμένεται ακόμα να παραστεί ο Βασιλιάς της Ολλανδίας, Γουλιέλμος- Αλέξανδρος και η βασίλισσα Μαξίμα. Ο Κάρολος ΙΣΤ' Γουσταύος της Σουηδίας, θα είναι επίσης ανάμεσα στους «γαλαζοαίματους» που θα αποχαιρετήσουν τον Κωνσταντίνο στη Μητρόπολη Αθηνών.

Όσον αφορά τους «γαλαζοαίματους» με τίτλο αλλά χωρίς ενεργό βασίλειο, ο διάδοχος Αλέξανδρος και η πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, η Μαργαρίτα, Θεματοφύλακας του Στέμματος της Ρουμανίας και ο τέως Βασιλιάς της Βουλγαρίας Συμεών έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να παραστούν.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΤατόιτέως βασιλιάς Κωνσταντίνοςκηδεία