Ελλάδα|24.01.2023 17:33

Άγκυρα ρίχνουν τα πλοία: 48ωρη προειδοποιητική απεργία ανακοίνωσε η ΠΝΟ

Newsroom

Τη 48ωρη πανελλαδική προειδοποιητική απεργία στα πλοία όλων των κατηγοριών ανακοίνωσε η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) με τις κινητοποιήσεις να ξεκινούν στις 06:01 π.μ. στις 08-02-2023 και ολοκληρώνονται στις 06.00 π.μ. στις 10-2-2023.

Όπως αναφέρει η ΠΝΟ στην ανακοίνωσή της, η ομόφωνη υπερψήφιση της απεργίας είναι απόρροια της «απροθυμίας της εργοδοτικής πλευράς να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις για την κατάρτιση και υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων Ναυτικής Εργασίας, στα πλοία όλων των κατηγοριών, για το έτος 2023».

Επίσης κατά τη σημερινή συνεδρίαση συζητήθηκε το πάγιο αίτημα της ΠΝΟ «για την ουσιαστική τροποποίηση και αναβάθμιση των διατάξεων του νόμου που αφορούν τις οργανικές συνθέσεις των επιβατηγών πλοίων σύμφωνα με τις πραγματικές τους ανάγκες ώστε να διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας των Ελλήνων ναυτικών και κυρίως η ασφάλεια του ίδιου του πλοίου και των επιβαινόντων».

Τέλος η διοίκηση της ΠΝΟ σημειώνει ότι «η καθιέρωση πάγιου συστήματος ουσιαστικής οικονομικής ενίσχυσης και προστασίας των ανέργων Ναυτικών, επιβάλει την άμεση αύξηση του προβλεπόμενου μηνιαίου επιδόματος ανεργίας των Ναυτικών σε 650€ για τους άγαμους και 850€ για τους έγγαμους, προσαυξανόμενο κατά 150€ για κάθε εξαρτώμενο πρόσωπο, ώστε να καλύπτονται οι πραγματικές τους ανάγκες με ταυτόχρονη εξασφάλιση δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τους ίδιους και τις οικογένειες τους».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΝΟπλοίααπεργίαειδήσεις τώρα