Ελλάδα|24.01.2023 21:55

Ψευτογιατρός: Υποστήριζε πως θεράπευσε παιδάκι με αυτισμό - Έρευνες και για off shore

Newsroom

Η δράση του 66χρονου ψευτογιατρού δείχνει ατελείωτη, καθώς στη δημοσιότητα έρχονται όλο και περισσότερες μαρτυρίες και καταγγελίες, αλλά και βίντεο από τις στιγμές που έπειθε ανυποψίαστους πολίτες να τον εμπιστευτούν.

Ο γιατρός - «μαϊμού» που ήταν φυσικοθεραπευτής και εμφανιζόταν ως γιατρός που θεραπεύει ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας σε προχωρημένα στάδια δρούσε επί 17 ολόκληρα χρόνια και λάμβανε από τα θύματά του σημαντικά χρηματικά ποσά.

Τα στοιχεία που τον βαραίνουν είναι πλέον πολλά, με χαρακτηριστικές και τις σημειώσεις του -εν είδη ημερολογίου. «Αυτή κατάλαβε ότι την κοροϊδεύω, αλλά συνεχίζει να μου δίνει χρήματα», έγραφε για συγκεκριμένη ασθενή, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega.

Έπαιρνε έως και 40.000 ευρώ και μετά γινόταν «καπνός»

Στο ιατρείο που διέθετε κοντά στο σπίτι του στο Κορωπί, συναντούσε καθημερινά άτομα που στο πρόσωπό του έβλεπαν την ελπίδα της ίασης. Εκείνος, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έπαιρνε για τις υποτιθέμενες θεραπείες έως και 40.000 ευρώ και μετά εξαφανιζόταν.

Στο προανακριτικό υλικό της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν ταυτοποιηθεί 15 θύματα, πέντε εκ των οποίων κατέληξαν.

Ωστόσο, αναμένονται περαιτέρω εξελίξεις καθώς φαίνεται πως ακόμη δύο ασθενείς που δηλώνουν ότι εξαπατήθηκαν από εκείνον, είναι έτοιμοι να καταθέσουν εναντίον του, σύμφωνα με το ίδιο μέσο.

Έρευνα και για off shore

Στην ευρύτερη έρευνα που γίνεται για τον 66χρονο, οι Αρχές ψάχνουν και εξωχώριες εταιρείες για τυχόν χρήματα που έχει στείλει ο ψευτογιατρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, στις φορολογικές του δηλώσεις την περίοδο 2009-2020, έχει δηλώσει 165.000 ευρώ εισόδημα, δηλαδή, περίπου 13.000 ευρώ τον χρόνο, ενώ τα έσοδά του από την παράνομη δραστηριότητά του υπολογίζονται σε εκατομμύρια.

Όπως έχει γίνει γνωστό από την έρευνα, μέρος των χρημάτων που λάμβανε έχουν διοχετευτεί σε εταιρείες μυϊκής ενδυνάμωσης, χρηματοοικονομικών συμβούλων, καθώς και τέσσερις ιδιωτικές κεφαλαιουχικές εταιρείες.

Υποστήριζε πως έχει θεραπεύσει παιδάκι με αυτισμό...

Τα ψέματα του ψευτογιατρού για να πείσει τους ασθενείς πως μπορεί να τους θεραπεύσει, ήταν πολλά. Ένα από τα ψέματα που χρησιμοποιούσε ήταν πως είχε καταφέρει να θεραπεύσει ένα παιδί που είχε αυτισμό, αφού η μητέρα γέννησε δεύτερο παιδάκι και τότε, χρησιμοποίησαν τον πλακούντα ώστε να θεραπευτεί.

Η εκπομπή Live News έφερε στη δημοσιότητα το βίντεο - ντοκουμέντο. Ο διάλογος που ακούγεται είναι ο εξής:

- Ήρθε εδώ μία κυρία η οποία είχε ένα παιδάκι με αυτισμό. Της είπαμε: "Είστε πάρα πολύ νέα, γιατί δεν κάνετε ένα παιδάκι;". Μου λέει: "Να κάνω". Κάνει το παιδάκι, παίρνουμε τον ομφάλιο λώρο, τον παίρνουμε, τον κόβω.

- Κι έγινε καλά;

- Ναι. Γιατί είναι αδελφός. Είναι αδελφός. Είναι αδελφό αίμα.

- Και το παιδάκι δεν έχει τίποτα τώρα;

- Μια χαρά είναι. Το κάναμε βέβαια σε διαστήματα.

Το προφίλ του συνεργάτη του από τη Γερμανία

Οι έρευνες επικεντρώνονται και γύρω από τον Γερμανό συνεργάτη του 66χρονου.

Όπως φαίνεται σε βίντεο - ντοκουμέντο που παρουσίασε το Live News, οι δυο άνδρες δούλευαν μαζί τουλάχιστον από το 2006. Συναντούσαν τα υποψήφια θύματά τους, αρχικά στην Ελλάδα και έπειτα στη Γερμανία και τους υπόσχονταν θεραπεία, ακόμη και για σοβαρά προβλήματα υγείας που είναι αδιαμφισβήτητα ανίατα.

Και στο κομβικό σημείο, όπου η απόγνωση και η απελπισία κυρίευε τους ασθενείς, οι δύο άνδρες αναλάμβαναν δράση και υπόσχονταν θαύματα σε συσκευασία φιαλιδίων.

«Είμαι ο dr. …, γιατρός και γενετιστής από το νότιο κομμάτι της Γερμανίας. Ασχολούμαστε με κύτταρα, με την κυτταρική θεραπεία από το 1976 και θεραπεύουμε πολλούς ανθρώπους από ασθένειες», δήλωνε ο 72χρονος, σύμφωνα με το Mega.

Αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι οι ισχυρισμοί του Γερμανού. Ο ίδιος δηλώνει βιολόγος, βιοχημικός, γιατρός και ερευνητής.

Έχει, όπως λέει, διδακτορικό στη Γενετική και διευθύνει μια κλινική που ειδικεύεται στη θεραπεία όγκων. Ο Έλληνας φυσιοθεραπευτής, όμως, του έδινε και άλλες ιδιότητες -όπως αυτές του ογκολόγου και του νευρολόγου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

σκλήρυνση κατά πλάκαςψευτογιατρόςειδήσεις τώρααπάτηεξαπάτηση