Ελλάδα|26.01.2023 14:13

Λακωνία: Έφτασε στο ύψος της γέφυρας η στάθμη του Ευρώτα - Μεγάλη ανησυχία για πλημμύρα

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Σε εξέλιξη βρίσκεται τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 26/01 το έντονο κύμα κακοκαιρίας, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 10:45 το πρωί να έχουν πέσει στο Νομό Λακωνίας, σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. 

Από την έντονη βροχόπτωση η στάθμη του ποταμού Ευρώτα έχει φτάσει το ύψος της γέφυρας και υπάρχει μεγάλη ανησυχία για ενδεχόμενη πλημμύρα.

Στο σημείο βρίσκονται αυτή την ώρα υπάλληλοι του δήμου Ευρώτα, ενώ η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά παρά τον κίνδυνο. Ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης συνεδρίασε νωρίτερα με τους υπάλληλους του Δήμου. 

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr αξιοποιώντας δορυφορικά δεδομένα και το εκτεταμένο δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών που έχει αναπτύξει, δημιούργησε την υπηρεσία «METEONOW».  Με χρήση δεδομένων του μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat – 11 και εξειδικευμένου λογισμικού απεικονίζονται σε σχεδόν πραγματικό χρόνο οι περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα βροχόπτωσης ή χιονόπτωσης. Στους ίδιους χάρτες, σημειώνονται και οι θέσεις όλων των ενεργών μετεωρολογικών σταθμών του δικτύου καθώς και αυτών που καταγράφουν βροχόπτωση ή χιονόπτωση.

Στην εικόνα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι περιοχές όπου υπήρξε πιθανότητα βροχόπτωσης/χιονόπτωσης καθώς και οι σταθμοί όπου καταγράφηκε βροχόπτωση/χιονόπτωση κατά το διάστημα 10:10 – 10:25 της Πέμπτη 26/01.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

βροχήειδήσεις τώρακαιρόςΛακωνίαΠοτάμικακοκαιρία