Ελλάδα|01.03.2019 13:52

Έκρηξη στη Γλυφάδα: Υπολείμματα δυναμίτιδας στο όχημα (vids+pics)

Κώστας Στάμου

Σείστηκε ολόκληρη η περιοχή της Γλυφάδας από ισχυρή έκρηξη σε πάρκινγκ σταθμευμένων οχημάτων, η οποία έγινε ιδιαίτερα αισθητή και σε όμορους Δήμους, καθώς ήταν εκκωφαντική.

Από την ισχυρή έκρηξη τραυματίστηκε ένας αλλοδαπός άνδρας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, από του οποίου το όχημα φέρεται να ξεκίνησε η έκρηξη κι εν συνεχεία η φωτιά, που κατέκαψε ολοσχερώς τέσσερα οχήματα. Όπως αποδείχθηκε από τα ευρήματα, πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό, καθώς βρέθηκαν υπολείμματα δυναμίτιδας στο παγιδευμένο όχημα.

Ο αλλοδαπός, μπήκε στο πολυτελές ΙΧ του που ήταν σταθμευμένο, και όταν πήγε να ανάψει την μηχανή έγινε ανάφλεξη. Το αυτοκίνητο έχει αυστραλιανές πινακίδες και ο ιδιοκτήτης της, έχει δίπλωμα οδήγησης Αυστραλίας αλλά αραβικά χαρακτηριστικά. Ο οδηγός έχει τραυματιστεί στα χέρια και στα πόδια και διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Κώστας Στάμου, ethnos.gr

Ολα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά κι εξετάζεται εάν το όχημα ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά. Ανδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, έχουν σπεύσει κι έχουν αποκλείσει το σημείο, συλλέγοντας στοιχεία. Στο σημείο και τα δυο ρεύματα της λεωφόρου Βουλιαγμένης παραμένουν κλειστά και η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

Στο σημείο έσπευσαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα, που έθεσαν γρήγορα υπό έλεγχο τη φωτιά. 

https://www.youtube.com/watch?v=3GYlz-yqmNE

Γλυφάδαέκρηξη