Ελλάδα|31.01.2023 15:30

Νηπιαγωγός στην Καβάλα: Υπόνοιες για κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας αφήνει ο δικηγόρος μίας από τις μητέρες - Τα στοιχεία που προβληματίζουν

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Υπόνοιες ότι συμμετείχε σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας η 37χρονη νηπιαγωγός παιδικού σταθμού του Δήμου Καβάλας, που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε 4χρονο κορίτσι και ένα συνομίληκό του αγόρι εντός της δομής, αφήνει στο ethnos.gr ο δικηγόρος μίας από τις μηνύτριες μητέρες, Χρυσόστομος Βελάκης.

Όπως υποστηρίζει, σε αυτό συνηγορεί το γεγονός ότι κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος παιδιών αντίθετου φύλου καθώς και το ότι, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, βρέθηκαν κατεστραμμένα δύο κινητά τηλέφωνα σύγχρονης τεχνολογίας, τα οποία δεν μπορούν να ερευνηθούν και να δώσουν στοιχεία στις Αρχές.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της κατηγορουμένης, Νίκος Τσιγαρατζόγλου, σημειώνει στο ethnos.gr ότι η εντολέας του δεν προχώρησε σε καμία από τις πράξεις που της αποδίδονται και ισχυρίζεται ότι κανένα από τα δύο κινητά σύγχρονης τεχνολογίας της κατηγορουμένης δεν ήταν κατεστραμμένο και ελέγχθηκαν κανονικά από τις Αρχές. Τονίζει, παράλληλα, ότι υπέρ της 37χρονης κατέθεσαν όλοι οι συνάδελφοί της αλλά και άλλοι εργαζόμενοι στον παιδικό σταθμό, ενώ θετική γι’ αυτήν ήταν και η γνώμη των ειδικών που εξέτασαν την υπόθεση με εντολή της Εισαγγελίας

Ψυχιατρικά προβλήματα ή κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

Ειδικότερα και σύμφωνα με τον κ. Βελάκη, προκειμένου να αποσαφηνιστεί, αν η κατηγορουμένη πάσχει από οποιοδήποτε ψυχιατρικό πρόβλημα, η εισαγγελέας Εφετών της Καβάλας διέταξε να γίνει ψυχοδιαγνωστική εξέταση στην 37χρονη, ώστε να διαπιστωθεί, αν νοσεί από κάποια διαστροφή ή αν είναι παιδόφιλος. «Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα ισχύουν οι κατηγορίες σε βάρος της, αλλά θα παίξει ρόλο για το ποια θα είναι η μετέπειτα συμπεριφορά απέναντι στην κατηγορουμένη», σημειώνει ο κ. Βελάκης.

Κατά τον ίδιο, το ενδεχόμενο να υπάρχει κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας πίσω από την υπόθεση, εδράζεται στο βιντεοληπτικό υλικό, στο οποίο εμφανίζεται το ένα παιδί να περιγράφει στη μητέρα του, αυτό που του έκανε η κατηγορουμένη, καθώς και στο ότι η 37χρονη είχε 4-5 κινητά τηλέφωνα, εκ των οποίων τα δύο πολύ σύγχρονης τεχνολογίας που βρέθηκαν κατεστραμμένα.

«Η κατηγορουμένη φέρεται να έχει στην κατοχή της ίσως και 4-5 κινητά τηλέφωνα, εκ των οποίων τα δύο είναι πολύ σύγχρονης τεχνολογίας. Είναι εντυπωσιακό ότι τα δύο αυτά τηλέφωνα βρέθηκαν κατεστραμμένα και δεν μπορούν να εξαχθούν στοιχεία από αυτά. Μπορεί να αποτελεί σύμπτωση αυτό; Δυστυχώς, η εισαγγελέας Πρωτοδικών δεν προβληματίστηκε από αυτό το γεγονός. Τα κινητά δε φαίνεται να καταστράφηκαν με νερό αλλά με χτυπήματα. Δε λέω, μέχρι να αποδειχθεί, ότι συμμετείχε σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας, όμως, δημιουργεί υπόνοιες και συνειρμούς το γεγονός ότι η 37χρονη κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή σε βάρος παιδιών αντίθετου φύλλου. Φέρεται να κακοποιήθηκαν τέσσερα παιδιά και των δύο φύλλων αλλά κατατέθηκαν δύο μηνύσεις και ασκήθηκε δίωξη για το βαρύτερο ποινικό αδίκημα που αφορά παιδιά», λέει στο ethnos.gr ο κ. Βελάκης.

Ο ίδιος σημειώνει ότι κακώς η αντιεισαγγελέας αρχικά έβαλε την υπόθεση στο αρχείο, αφού τα παιδιά δεν εξετάστηκαν ποτέ από παιδοψυχολόγο, που είναι περισσότερο ειδικός, αλλά από ψυχολόγο. «Όταν έχουμε πρόβλημα με την καρδιά, θα πάμε σε καρδιολόγο και όχι σε παθολόγο», αναφέρει ο κ. Βελάκης.

Ο δικηγόρος τονίζει ακόμα ότι αυτήν τη στιγμή η δικογραφία βρίσκεται στον ανακριτή, ο οποίος θα εξετάσει την υπόθεση, θα συγκεντρώσει καταθέσεις και θα αποφασίσει για τη φυλάκιση ή μη της κατηγορουμένης. «Αυτήν τη στιγμή η κατηγορουμένη δε βρίσκεται στη φυλακή. Πρέπει και η δομή να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για την υπόθεση και όχι απλώς να μείνει σε μία πειθαρχική εξέταση. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε εξελίξεις γύρω από τη συγκεκριμένη υπόθεση», λέει στο ethnos.gr ο κ. Βελάκης.

Να σημειωθεί ότι οι γενετήσιες πράξεις φέρεται ότι έγιναν το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2021 μέχρι και τον Μάϊο του 2022.

«Όλοι οι συνάδελφοι της την υποστήριξαν

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της 37χρονης κατηγορουμένης, Νίκος Τσιγαρατζόγλου, αναφέρει ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών αρχειοθέτησε την υπόθεση αλλά ασκήθηκε προσφυγή από δύο εκ των τεσσάρων μηνυτών. Έγινε αναπομπή στην Εισαγγελία, προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος της εντολέως του.

«Είναι εξαιρετικά αδύναμα τα στοιχεία σε βάρος της κατηγορουμένης. Είναι ψευδείς οι πληροφορίες που διαχέονται ότι βρέθηκαν κατεστραμμένα κινητά της εντολέως μου. Τα δύο κινητά σύγχρονης τεχνολογίας και οι υπολογιστές της κατηγορουμένης ελέγχθηκαν και δε βρέθηκε τίποτα. Δε σημαίνει κάτι το γεγονός ότι στο σπίτι της κατηγορουμένης βρέθηκαν μη λειτουργικά παλαιά κινητά. Όλοι στο σπίτι μας μπορεί να έχουμε παλαιά κινητά που δε λειτουργούν», αναφέρει ο κ. Τσιγαρατζόγλου.

Ο ίδιος σημειώνει ότι υπάρχουν πολλές καταθέσεις υπέρ της κατηγορουμένης από συναδέλφους της αλλά και από άλλους εργαζόμενους στη δομή, ενώ στην ίδια κατεύθυνση βρίσκονται και οι καταθέσεις ειδικών που εξέτασαν την υπόθεση με εντολή της Εισαγγελίας.

«Πρόκειται για μία επαγγελματία, η οποία εδώ και είκοσι χρόνια επαγγελματικής πορείας δεν έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Τσιγαρατζόγλου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καβάλανηπιαγωγόςανακριτήςπαιδιάεισαγγελίαδικηγόρος