Ελλάδα|05.02.2023 18:40

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Άνοιξε η Αθηνών - Λαμίας για τα ΙΧ - Κλειστή η Αττική Οδός σε συγκεκριμένα σημεία - Τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Newsroom

Σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο της χώρας έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Μπάρμπαρα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Κανονικά η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας για τα ΙΧ αυτοκίνητα καθώς η κίνηση των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της Εθνικής από τη γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι και τον κόμβο των Οινοφύτων, αποκαταστάθηκε καθώς και από τη Θήβα έως και την Αταλάντη. Η Αθηνών-Λαμίας θα κλείσει πάλι στις 23:00 το βράδυ.

Σημειώνεται, η κίνηση στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας για τα επιβατικά οχήματα που διαθέτουν προληπτικά χιονοαλυσίδες θα επιτρέπεται μέχρι τις 22:00 το βράδυ της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου. Παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας για τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων 

Παράλληλα διεκόπη η κυκλοφορία στη Σαλαμίνα στην οδό Πυλοστόμου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Σελίνια έως και την περιοχή Κακή Βίγλα.

Επιπρόσθετα σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ επισημαίνεται ότι δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας, από τη 121,250 χ/θ έως 261,280 χ/θ ,στο ρεύμα προς Αθήνα και από τη 56,728 χ/θ έως 121,250 χ/θ ,στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.

Τέλος η απαγόρευση για τα λεωφορεία στην Αθηνών-Λαμίας

Πράσινο φως έδωσε πριν λίγα λεπτά η Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας στα λεωφορεία που είχαν ακινητοποιηθεί σε μοτέλ κατά μήκος της εθνικής οδού να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς Αθήνα.

Παράλληλα έπαυσαν να ισχύουν και τα μέτρα ακινητοποίησης των λεωφορείων που είχαν ληφθεί το μεσημέρι και έτσι μετά τα ΙΧ και τα λεωφορεία, τουριστικά και συγκοινωνίας, ταξιδεύουν απρόσκοπτα προς την Αθήνα.

Να θυμίσουμε ότι στο εθνικό δίκτυο ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας μεγάλων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων.

Κλειστή η Αττική Οδός από το ύψος της Περιφερειακής Αιγάλεω

Σύμφωνα με ενημέρωση της Τροχαίας, η Αττική Οδός έκλεισε και στα δύο ρεύματα από το ύψος της Περιφερειακής Αιγάλεω, μέχρι τον κόμβο με την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας.

Επί της ουσίας, από την είσοδο της Αττικής Οδού στην Ελευσίνα έχει σταματήσει η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα προς το αεροδρόμιο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

κακοκαιρίακυκλοφοριακές ρυθμίσειςειδήσεις τώραΑττική ΟδόςΚακοκαιρία Μπάρμπαραεθνική οδός Αθηνών-Λαμίαςχιόνια