Ελλάδα|08.02.2023 11:18

Mάθημα αλληλεγγύης χωρίς σύνορα: Στο πλευρό του τουρκικού και συριακού λαού οι σεισμοπαθείς της Κρήτης

Newsroom

Στο πλευρό του τουρκικού και του συριακού λαού που μάχονται για να σώσουν ζωές στα συντρίμμια που άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός θέτουν τους εαυτούς τους οι σεισμόπληκτοι της Κρήτης δίνοντας ένα μάθημα αλληλεγγύης χωρίς σύνορα.

Σε επιστολή που έστειλε στις πρεσβείες των δύο χωρών στην Ελλάδα ο Σύλλογος Σεισμοπλήκτων δήμου Μινώα Πεδιάδας «η Ελπίδα», εκφράζει τον πόνο και τη συντριβή των μελών του - πολλοί εκ των οποίων ζουν ακόμα σε κοντέινερς - για το σεισμό που αφήνει πίσω του χιλιάδες νεκρούς και αστέγους.

«Ως ομοιοπαθείς γνωρίζουμε τι θα πει να χάσεις γνωστούς, συγγενείς καθώς και το σπίτι σου, το κατάστημα σου, τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, όπως επίσης γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι θα πεί να ζεις μακρυά από ένα φυσιολογικό σπίτι για μήνες ή και για χρόνια, εγκλωβισμένος σε εργοταξιακά κοντέινερ, αποκομμένος απο τους παλιούς γνωστούς.

Μη έχοντας την δυνατότητα της παροχής υλικής ανακούφισης καθώς και της φιλοξενίας ως ομοιοπαθής πληττόμενη περιοχή, θα προσπαθήσουμε να βρούμε εκείνους τους δρόμους της αγάπης οι οποίοι θα αποτελέσουν την αρχή άμβλυνσης των δυσκολιών για να επιστρέψουν οι κάτοικοι σε φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής μακρυά από τις οδυνηρές αναμνήσεις του φονικού σεισμού».

Ο Σύλλογος σημειώνει ότι με τις μικρές και πενιχρές δυνατότητες των μελών του θα συμβάλει όσο μπορεί στη συγκέντρωση βοήθειας στοιχιζόμενος δίπλα στους φορείς: «Φιλοδοξούμε να βρούμε συνοδοιπόρους και να οργανώσουμε μαζί την συμβολική οληγοήμερη φιλοξενία προς ανακούφιση παιδιών απο τις πληγείσες περιοχές. Η καρδιά μας δίπλα σας», καταλήγουν στην επιστολή τους.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώρασεισμός ΤουρκίασεισμόςΑρκαλοχώρι