Ελλάδα|08.02.2023 17:38

Στάση εργασίας στο τραμ την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου

Newsroom

Στάση εργασίας την επόμενη Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 από τις 10 το πρωί έως τις 13.30 εξήγγειλε το σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ διαμαρτυρόμενο για την έλλειψη οδηγών των συρμών και ζητώντας άμεσες προσλήψεις.

Στην ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, του ΟΑΣΑ και το Υπουργείο Μεταφορών γνωρίζουν το ζήτημα, υπόσχονται προσλήψεις, όμως ως τώρα δεν έχει δοθεί καμία λύση.

«Το πρόβλημα αυτό - ειδικά τον τελευταίο 1,5 χρόνο με την νέα επέκτασή στον Πειραιά - συνεχώς διογκώνεται και έτσι δημιουργούνται σοβαρά ζητήματα στην εύρυθμη λειτουργία της γραμμής ΤΡΑΜ και στην καθημερινότητα των εργαζομένων», σημειώνουν.

Οι ηλεκτροδηγοί μάλιστα αφού επισημαίνουν ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες στον επιβάτη του ΤΡΑΜ, βρίσκονται σε οριακά χαμηλό σημείο με αρκετά δρομολόγια χαμένα, θέτουν και ζήτημα ασφάλειας προσθέτοντας ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται στα όρια της εξάντλησης, προσπαθώντας να βγάλουν εις πέρας ένα ασφαλές, αξιοπρεπές συγκοινωνιακό έργο.

«Λόγω της σοβαρής έλλειψης προσωπικού, αυτό που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι Ηλεκτροδηγοί της γραμμής ΤΡΑΜ είναι, “κομμένες κανονικές άδειες”, εντατικοποίηση της εργασίας μέσω υπερωριών και τέλος μηδενική ξεκούραση. Εκτός από τα καθημερινά προβλήματα που δημιουργούνται στον οικογενειακό προγραμματισμό των συναδέλφων, γεννιούνται και δύσκολες συνθήκες οδήγησης, με σοβαρό κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων και επιπτώσεις στο επιβατικό κοινό, τους ίδιους τους εργαζομένους και το τροχαίο υλικό», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤραμαπεργίαΣΤΑΣΥειδήσεις τώραστάση εργασίας