Ελλάδα|11.02.2023 17:22

Στην Αγγλία για ανακατασκευή και η θρυλική Dakota «Ποσειδώνας»

Newsroom

Στη φάση σχεδιασμού της μεταφοράς της θρυλικής Dakota 49-2622 «Ποσειδώνας» που φυλάσσεται σε υπόστεγο του αεροδρομίου «Μακεδονία», βρίσκεται το Ίδρυμα «ΙΚΑΡΟΣ» αναλαμβάνοντας παράλληλα και το κόστος της ανακατασκευής όπως αποκάλυψε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104.9FM ο κ.Δημήτριος Κόλιας, αντιπρόεδρος και νόμιμος εκπρόσωπός του.

Την ιστορική Douglas C-47 Skytrain "Dakota" 49-2622 της Θεσσαλονίκης είδαν και πάλι ειδικοί εμπειρογνώμονες και, όπως ανέφερε ο κ.Κόλιας, διαπίστωσαν πως η βλάβη στο φτερό του αεροσκάφους δεν μπορεί να αποκατασταθεί στην Ελλάδα, ούτε από την ΕΑΒ. Συνεπώς το αεροσκάφος θα πρέπει να μεταφερθεί στην Αγγλία για γενική ανακατασκευή.

Ο αντιπρόεδρος του «ΙΚΑΡΟΣ» δήλωσε ενθουσιασμένος με τη προσπάθεια ανακατασκευής της Dakota πριν τονίσει εκ νέου πως είναι επιθυμία του Ιδρύματος να είναι το τρίτο αεροσκάφος που θα βρεθεί ξανά σε πτητική, επιχειρησιακή κατάσταση ώστε να συμμετέχει σε σόου και όχι μόνο.

«Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για τη μεταφορά της Dakota», τόνισε για το «κόσμημα» της Θεσσαλονίκης o κ.Κόλιας και σημείωσε πως πέρα από το πρόβλημα του φτερού που θα διορθωθεί, η Dakota 49-2622 θα ανακατασκευαστεί πλήρως σε ότι άλλο χρειάζεται αφού θα "'λυθούν' τα πάντα για να έρθουν στην πλέον άριστη κατάσταση προκειμένου να πετάει χωρίς προβλήματα για πολλά χρόνια".

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώρακατασκευήαεροπλάνοΑγγλία