Ελλάδα|15.02.2023 10:00

MMM: Μετ΄εμποδίων οι μετακινήσεις σήμερα - Ποιες ώρες είναι οι στάσεις εργασίας

Newsroom

Μετ΄εμποδίων θα διεξάγονται σήμερα Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου οι μετακινήσεις με τα μέσα σταθερής τροχιάς καθώς οι εργαζόμενοι σε τραμ και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των εργαζομένων, τα δρομολόγια της Γραμμής 1 (ηλεκτρικός) θα σταματήσουν στις 10 το βράδυ οπότε και θα ξεκινήσει η στάση εργασίας, η οποία θα διαρκέσει έως και τη λήξη της κυκλοφορίας.

Την προειδοποιητική στάση εργασίας εξήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ με βασικό αίτημα να μην προχωρήσει η νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Μεταφορών μέσω της οποίας οι εργαζόμενοι θα απειλούνται να επιστρέψουν νόμιμες αμοιβές τους. Οι εργαζόμενοι έχουν λάβει για το ζήτημα τη δέσμευση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, χωρίς ωστόσο το θέμα να έχει επιλυθεί μέχρι τώρα.

Τα προβλήματα όμως την Τετάρτη θα ξεκινήσουν από το πρωί, καθώς στάση εργασίας έχουν εξαγγείλει και οι ηλεκτροδηγοί του Τραμ από τις 10 το πρωί έως τη 1.30 μ.μ. Σύμφωνα με την ΣΤΑ.ΣΥ., οι συρμοί θα αρχίσουν να αποσύρονται στις 9 το πρωί, δηλαδή μία ώρα πριν την έναρξη της στάσης εργασίας, ενώ η κυκλοφορία αναμένεται να αποκατασταθεί πλήρως στις 2.30 το μεσημέρι.

Τη στάση εργασίας προκήρυξε το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής με αίτημα την άμεση πρόσληψη ηλεκτροδηγών.



ΤραμΣΤΑΣΥηλεκτρικόςστάση εργασίαςειδήσεις τώρα