Ελλάδα|15.02.2023 13:23

Δίκη Πισπιρίγκου: «Κίνητρο στην απόπειρα κατά της Τζωρτζίνας ήταν η διεκδίκηση και στη συνέχεια η εκδίκηση» - Τι κατέθεσε ο Δασκαλάκης

Newsroom

«Καταιγισμό» ερωτήσεων δέχθηκε ο Μάνος Δασκαλάκης στη διάρκεια της δίκης για τη Ρούλα Πισπιρίγκου από τον συνήγορό της Αλέξη Κούγια, που ξεκίνησε την εξέτασή του με την απόπειρα ανθρωποκτονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας τον Απρίλιο του 2021 στο Καραμανδάνειο.

Όπως ανέφερε ο κ. Δασκαλάκης, κίνητρο της κατηγορούμενης στην περίπτωση της απόπειρας ήταν η διεκδίκηση ενώ στη συνέχεια, η εκδίκηση.

Ο μάρτυρας είπε πως η κόρη του μέχρι την ανακοπή έμεινε τέσσερις ημέρες στο νοσοκομείο, με τη μητέρα της να βρίσκεται δίπλα της τον περισσότερο χρόνο και εκείνον να μιλάει μαζί της στο τηλέφωνο. Μάλιστα, ο μάρτυρας είπε πως τη δεύτερη ημέρα της νοσηλείας της Τζωρτζίνας, του έστειλε μία φωτογραφία λέγοντας του πως έκανε εμετό, ωστόσο, δεν φαινόταν κάτι τέτοιο.

Έπειτα, όπως μεταδίδει το dikastiko.gr, ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Αλ. Κούγιας : Σε ποιο σημείο λέει το βούλευμα ότι χορηγήθηκε κεταμίνη στην απόπειρα και με τι τρόπο;

Μ.Δασκαλάκης :Δεν το έχω μπροστά μου.

Αλ.Κουγιας : Σε ποιο σημείο λέει με ποιο τρόπο χορηγήθηκε;

Μ. Δασκαλάκης : Είναι εικασία…

Αλ. Κούγιας : Είναι τιμή σας που το λέτε. Πώς υποστηρίζετε την κατηγορία;

Μ. Δασκαλάκης : Υπάρχει έγγραφο μέσα στη δικογραφία που εξηγεί τα πάντα για κεταμίνη. Υπάρχουν καταθέσεις ιατροδικαστών. Υπάρχει έγγραφο.

Αλ. Κούγιας : Ποιο; Να σας το δείξουν οι συνεργάτες του.

Μ. Δασκαλάκης : Υπάρχει έγγραφο που λέει εάν περάσει κάποιος χρόνος δεν μπορεί να ανευρεθεί η κεταμίνη. Στην ανακοπή το παιδί επανήλθε. Μετά που απεβίωσε η κόρη μου ανευρέθηκε.

Αλ. Κούγιας : Έχετε κάποιο στοιχείο ή μόνο βούλευμα;

Μ. Δασκαλάκης : Κυρίως το βούλευμα.

«Κοίταζε τη μητέρα της για να μου απαντήσει»

Ερωτήσεις δέχθηκε ο Μάνος Δασκαλάκης και για την επίσκεψή του στο νοσοκομείο όταν -όπως είπε- η κόρη του για να του απαντήσει κοίταζε τη μητέρα της.

Αλ. Κούγιας : Μιλήσατε με το παιδί στο νοσοκομείο;

Μ. Δασκαλάκης : Κοίταγε τη μητέρα της για να απαντήσει.

Αλ. Κούγιας : Ρωτήσατε τι έχει;

Μ. Δασκαλάκης : Την ρώτησα τι έχει, μου είπε δεν ξέρω και κοίταγε την μητέρα της.

Αλ. Κούγιας : Πόσο καιρό έμεινε στο Καραμανδάνειο;

Μ. Δασκαλάκης : Τέσσερις ημέρες

Αλ. Κούγιας: Πότε μπήκε;

Μ. Δασκαλάκης : 8 Απριλίου 2021

Αλ. Κούγιας: Με τους γιατρούς μιλήσατε;

Μ. Δασκαλάκης: Ναι είπαν ότι θα κάνουν εισαγωγή προληπτικά επειδή λίγες ημέρες πριν είχε φύγει Ίριδα.

Σε αναφορά του κ. Κούγια πως στην περίπτωση που η κατηγορούμενη είχε «δασκαλέψει» την Τζωρτζίνα, τότε δεν είχε λόγο να του μιλήσει για τους σπασμούς και άλλα συμπτώματα που εμφάνιζε η 9χρονη, ο Μάνος Δασκαλάκης είπε πως «όταν πας και μιλάς στο παιδί σου με το οποίο είστε αχώριστοι και κοιτάει τη μάνα του για να σου απαντήσει κάτι σημαίνει».

Η αντικατάσταση ενόρκου

Με την έναρξη της συνεδρίασης η πρόεδρος του ΜΟΔ ανακοίνωσε πως ένας εκ των ενόρκων της σύνθεση αντικαταστάθηκε με την αναπληρώτρια του, λόγω κωλύματος που ανέκυψε και αφορά λόγους υγείας και προσωπικούς. Ο Αλέξης Κούγιας επιφυλάχθηκε να ενημερωθεί και να δει εάν προκύπτει θέμα ακυρότητας της συνθέσεως.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μάνος Δασκαλάκης