Ελλάδα|15.02.2023 20:07

Γηροκομείο «κολαστήριο» στον Κορυδαλλό: Τρόφιμοι εμφανίζονται πρόεδροι και μέλη σε Δ.Σ. εταιρειών

Κώστας Ασημακόπουλος

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τις έρευνες που κάνουν οι Αρχές για τα τεκταινόμενα στο γηροκομείο «κολαστήριο» στον Κορυδαλλό, θέμα το οποίο πρώτο αποκάλυψε το ethnos.gr. Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων Στέλιος Προσαλίκας μιλώντας στο ethnos.gr τόνισε πως οι ελεγκτικές αρχές έχουν κάνει το καθήκον τους ασκώντας τακτικούς ελέγχους και επιβάλλοντας τα ανώτερα προβλεπόμενα πρόστιμα αλλά για περίπου πέντε χρόνια δεν υπάρξει εξέλιξη για δύο βασικούς λόγους:

  • Ο πρώτος ήταν η αναποτελεσματικότητα επιβολής των προστίμων
  • και ο δεύτερος τα διάφορα νομικά κωλύματα που συναντούσαν οι Αρχές.

«Όπως αποδεικνύεται από τα όσα έρχονται τώρα στο φως της δημοσιότητας οι υπάλληλοι των ελεγκτικών αρχών έχουν κάνει τη δουλειά τους βεβαιώνοντας σωρεία παραβάσεων, όχι μόνο τώρα αλλά εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια. Όπως αποδεικνύεται οι εκθέσεις και τα πρόστιμα κάπου χάνονταν ή κρύβονταν σε κάποιο συρτάρι. Αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα που θα πρέπει να ριχτεί άπλετο φως», δήλωσε ο Στέλιος Προσαλίκας στο ethnos.gr.

Τρόφιμοι μέλη Δ.Σ. εταιρειών

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων χαρακτήρισε πρωτοφανή τα όσα αποκαλύπτονται στην υπόθεση και πως ακόμα και ο ίδιος έχει μείνει άφωνος παρότι έχει αντιμετωπίσει πολλές περιπτώσεις κακοδιαχείρισης και κακομεταχείρισης των ηλικιωμένων σε μονάδες φροντίδας. Οπως είπε μάλιστα ένας από τους λόγους που οι Αρχές θα δυσκολευτούν να βρουν την άκρη του νήματος είναι το γεγονός πως μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας που διοικεί το γηροκομείο είναι «αχυράνθρωποι» και πρόσωπα που πιθανότατα είναι και οι ίδιοι τρόφιμοι. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι οι άνθρωποι που κάνουν το πραγματικό κουμάντο.

«Απίστευτα πράγματα»

«Ευτυχώς που κάποια συγγενής ενός ηλικιωμένου πήγε στο Συνήγορο του Πολίτη και έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι των αποκαλύψεων. Τις τελευταίες ημέρες μου έχουν καταγγείλει απίστευτα πράγματα που χρίζουν διερεύνησης από τις εισαγγελικές αρχές όχι μόνο για το Δ.Σ. της συγκεκριμένης εταιρείας που διοικεί το γηροκομείο στον Κορυδαλλό αλλά γενικότερα για την εμπλοκή τροφίμων σε Δ.Σ. διαφόρων εταιριών φαντάσματα που έχουν χρέη ή εμπλέκονται σε σκοτεινές δραστηριότητες».

«Δε γνωρίζουν τίποτα και κανείς δε μπορεί να βρει άκρη»

«Πρόκειται για άμοιρους ηλικιωμένους συμπολίτες μας που δε μπορούν να καλύψουν τα τροφεία τους για να μπουν σε μία μονάδα φροντίδας. Επιτήδειοι τους προτείνουν να τους πληρώσουν τα τροφεία και σε αντάλλαγμα τους τοποθετούν ως μέλη Διοικητικών Συμβουλίων διαφόρων εταιριών οι οποίες αφήνουν χρέη ή προβαίνουν σε διάφορες παράνομες πράξεις οι οποίες πιστώνονται σε ανθρώπους που δε γνωρίζουν τίποτα και κανείς δε μπορεί να βρει άκρη. Θα πρέπει να ελεγχθεί εάν αυτό ισχύει και με την περίπτωση του Δ.Σ. του ίδιου του γηροκομείου. Δυστυχώς το κουβάρι της ανομίας είναι τεράστιο και θα πρέπει να βρεθούν οι δικαστικοί λειτουργοί που θα το ξετυλίξουν», τόνισε ο Στέλιος Προσαλίκας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

γηροκομείακολαστήριοΜονάδες Φροντίδας ΗλικιωμένωνΣτέλιος ΠροσαλίκαςΚορυδαλλός