Ελλάδα|03.03.2019 13:36

Εγκαινιάστηκε το πρώτο πάρκο Ανακύκλωσης στην Βόρεια Ελλάδα

Newsroom

Eγκαινιάστηκε χθες το πρώτο «Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» στη Βόρεια Ελλάδα, το οποίο δημιουργήθηκε από το εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτική Ανακύκλωση σε συνεργασία με την «Αποστολή», το Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αλλά και το Δήμο Λαγκαδά.

Το πάρκο ανακύκλωσης εκτείνεται σε χώρο 32 στρεμμάτων κι έχει σκοπό την περιβαλλοντική εκπαίδευση μικρών και μεγάλων. Σε ειδικό μηχάνημα οι πολίτες τοποθετούν τα ανακυκλώσιμα υλικά - πλαστικό, μέταλλο ή γυαλί - και λαμβάνουν άμεσα ανταμοιβή, είτε με εκπτωτικά κουπόνια για αγορές από σούπερ μάρκετ που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία, είτε δωρίζοντας τα χρήματα που δικαιούνται για κάποιο κοινωνικό σκοπό.

Λειτουργεί επίσης εργαστήρι όπου θα κατασκευάζονται προϊόντα και έργα τέχνης με τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών, χώρος περιβαλλοντικών παιχνιδιών για τα παιδιά κι ένα διαδραστικό σιντριβάνι που παίζει μουσική.

Σε επόμενη φάση, στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Μπαρέτη αναμένεται να κατασκευαστεί ένας αθλητικός χώρος και παιδική χαρά. 

Γιάννης ΚαραγιάννηςανακύκλωσηΔήμος Λαγκαδά