Ελλάδα|19.02.2023 13:48

Ποινική δίωξη για τον θάνατο του 2,5 ετών κοριτσιού στο βρεφοκομείο στη Θεσσαλονίκη

Newsroom

Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου άσκησε η εισαγγελία για τον θάνατο του 2,5 ευρών κοριτσιού στο βρεφοκομείο Άγιος Στυλιανός στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open,  η μητέρα του 2,5 ετών παιδιού από τη Νιγηρία, είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και δεν μπόρεσε να καταθέσει σήμερα, Κυριακή. Η γυναίκα δεν άντεξε υπό το βάρος του θανάτου του παιδιού της και κατέρρευσε στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, και αναμένεται να καταθέσει αύριο

Παράλληλα, θα οριστεί τεχνικός σύμβουλος από την οικογένεια, ενώ οι έρευνες είναι σε εξέλιξη για τα αίτια θανάτου του μικρού κοριτσιού. 

Από την ιατροδικαστική εξέταση,  σύμφωνα με τη διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, Λήδα Κοβάτση, δεν διαπιστώθηκε αιτία θανάτου. Το μόνο που είναι γνωστό, προς το παρόν, είναι ότι το παιδί υπέστη ανακοπή καρδιάς το πρωί της Παρασκευής.

Το μικρό κοριτσάκι εντόπισε η βρεφονηπιοκόμος του ιδρύματος με έντονη δύσπνοια, κάλεσε το ΕΚΑΒ που έφτασε με πλήρωμα γιατρού, προσπάθησε με ΚΑΡΠΑ να ανατάξει το κοριτσάκι που, ωστόσο, κατέληξε.

Την προηγούμενη ημέρα το 2,5 ετών κοριτσάκι είχε μεταφερθεί με πρόβλημα στις αμυγδαλές στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο, όπου εξετάστηκε, του δόθηκε φαρμακευτική αγωγή 10 ημερών και επέστρεψε πίσω στο ίδρυμα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΘεσσαλονίκηΑγιος Στυλιανόςειδήσεις τώραθάνατοςκοριτσάκι