Ελλάδα|22.02.2023 21:55

Θεσσαλονίκη: Οι στιγμές αγωνίας στο γήπεδο όπου κατέρρευσε ο 20χρονος - «Βρήκα το παιδί πεσμένο, μελανιασμένο και χωρίς οξυγόνο»

Newsroom

Σοκάρει η είδηση της κατάρρευσης του 20χρονου σε γήπεδο 5Χ5 στη Θεσσαλονίκη. Ο νεαρός υπέστη ανακοπή εντός του γηπέδου όπου ήταν παρών και ο Στέλιος Ναβροζίδης, φυσιοθεραπευτής του ΝΓΣ «Ηρακλής».

Ο ίδιος περιέγραψε στο GRTimes, τα δευτερόλεπτα αγωνίας, από όταν τον ειδοποίησαν για το περιστατικό μέχρι τη στιγμή που έφτασε στο γήπεδο.

«Μετά από τρεις φορές που επιχειρήσαμε, το παιδί κατάφερε και ανέπνευσε»

«Χθες (σ.σ. 21.02.2023) το απόγευμα, ενώ βρισκόμουν στον χώρο εργασίας μου εδώ στον ΝΓΣ “Ηρακλής”, ένας από τους προπονητές των ποδοσφαιρικών ακαδημιών του Συλλόγου με φώναξε και μου είπε ότι ένα παιδί έχει χάσει τις αισθήσεις του και χρίζει βοήθειας», σημείωσε ο φυσιοθεραπευτής της ομάδας.

«Καθώς εκείνη την ώρα έκανα κάποιες θεραπείες σε αθλητές του Ηρακλή, χωρίς να το σκεφτώ, έτρεξα διότι έχουμε και όλα τα απαραίτητα μέσα, ώστε να προσφέρουμε τις πρώτες βοήθειες, όπως ο απινιδωτής που εντέλει αποδείχθηκε πολύτιμος», είπε και πρόσθεσε ότι, «όταν έφτασα, βρήκα το παιδί πεσμένο κάτω από τον πάγκο, μελανιασμένο και χωρίς να έχει οξυγόνο. Μαζί μου, έτρεξε και ο Κώστας Μαυροχωρίδης, που είναι μεν εκπαιδευτής καταδύσεων αλλά έχει και γνώση παροχής πρώτων βοηθειών, κάτι το οποίο γνώριζα και γι’ αυτό και τον εμπιστεύτηκα».

Ο κ. Ναβροζίδης συνέχισε σημειώνοντας ότι, «ξεκινήσαμε με ΚΑΡΠΑ και απινίδωση. Μετά από τρεις φορές που επιχειρήσαμε, το παιδί κατάφερε και ανέπνευσε, ενώ εκείνη τη στιγμή έφτασε κι ένας διασώστης του ΕΚΑΒ, ο οποίος και μας βοήθησε να του δώσουμε οξυγόνο».

Ο 20χρονος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», σε κρίσιμη κατάσταση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ποδόσφαιροειδήσεις τώραγήπεδοανακοπή καρδιάςΘεσσαλονίκη