Ελλάδα|04.03.2019 10:31
Απολύονται οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που εμπλέκονται στο θάνατο του Ίλι Καρέλι
NewsroomΤην οριστική απόλυση των 12 σωφρονιστικών υπαλλήλων που εμπλέκονταν στα βασανιστήρια, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να πεθάνει ο κρατούμενος Ίλι Καρέλι στις φυλακές Νιγρίτας, αποφάσισε το Πειθαρχικό Συμβούλιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Τουλάχιστον δύο χρόνια μετά την καταδίκη τους από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης που τους είχε επιβάλει ποινές από πέντε έως επτά έτη, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι τέθηκαν και εκτός υπηρεσίας, για την κακοποίηση του Καρέλι. Τον είχαν χτυπήσει ως αντίποινα για τη δολοφονία που είχε διαπράξει σε βάρος του συναδέλφου τους, Γιώργου Τσιρώνη, στις φυλακές Μαλανδρίνου.
Το Πειθαρχικό Όργανο, επίσης, αποφάσισε να τεθεί σε παύση έξι μηνών και ο εξωτερικός φρουρός που είχε εμπλακεί στο περιστατικό.
Διαβάστε ακόμη
- «Είμαι ο γιος του Θεού»: Ποιος είναι ο δράστης που άνοιξε πυρ κοντά στον Λευκό Οίκο - Η πρώτη αντίδραση του Τραμπ
- Σοκαριστικό τροχαίο με νεκρό στη Ζαχάρω Ηλείας - Αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε νταλίκα
- Η χειρότερη τραγωδία στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου: Μετά από 62 χρόνια ακόμα αναζητούνται ευθύνες
- Κάννες 2026: Ο σκηνοθέτης Ζβιάγκιντσεφ κάλεσε τον Πούτιν να βάλει τέλος στη «σφαγή» - Οι μεγάλοι νικητές του φεστιβάλ