Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Κανένα νοσοκομείο δεν διαθέτει σύστημα πυρανίχνευσης
NewsroomΣτην καταγγελία ότι κανένα νοσοκομείο δεν διαθέτει σύστημα πυρανίχνευσης προχώρησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. Ο Μιχάλης Γιαννάκος μιλώντας στο ραδιόφωνο Θέμα 104,6 ανέφερε ότι ο μοναδικός ασθενής στο θάλαμο που ξέσπασε η φωτιά απανθρακώθηκε, καθώς ήταν ψυχιατρικό περιστατικό και το νοσοκομείο τον είχε περιορισμένο με ελαστικά στα χέρια στο κρεβάτι του.
Είχε εισαχθεί πριν από 20 μέρες στο νοσοκομείο, με σοβαρά τραύματα από ξυλοδαρμό, σπασμένα πόδια. Σύμφωνα, μάλιστα, με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του ethnos.gr, ήταν άστεγος και τοξικομανής, σημείωσε ο κ. Γιαννάκος και εξήγησε ότι υποβλήθηκε σε χειρουργείο, και καθώς αντιμετώπιζε ψυχιατρικά προβλήματα, μεταφέρθηκε σε θάλαμο μόνος του.
Το Σάββατο το πρωί, μια βοηθός θαλάμου τον βοήθησε να φάει περίπου μισή ώρα πριν από την εκδήλωση της φωτιάς.
Από την ώρα εκείνη, μέχρι το ξέσπασμα της πυρκαγιάς κανείς δεν ξέρει τι συνέβη, καθώς το ΚΑΤ, όπως και όλα τα νοσοκομεία της χώρας, δεν διαθέτει σύστημα πυρανίχνευσης, καταγγέλλει ο Μιχάλης Γιαννάκος.
Παράλληλα διερωτάται «Γιατροί με πυροσβεστήρες, που είχαν λήξει αλλά ευτυχώς λειτούργησαν, έσβησαν την φωτιά. Είναι δυνατόν το ΚΑΤ και τα νοσοκομεία στη χώρα να μην έχουν πιστοποιητικό πυρασφάλειας, σύστημα πυρανίχνευσης, ακόμα και οι πυροσβεστήρες είχαν λήξει, να μην χτυπάει συναγερμός όταν υπάρχει φωτιά;».
- Live Ισπανία - Αργεντινή: Ο μεγάλος τελικός του Μουντιάλ 2026
- Ο Κολυδάς αναλύει πώς θα κινηθεί ο καύσωνας: Τα 42αρια και οι 4 + 2 πόλεις που θα «βράσουν» - Ποιο το θετικό στοιχείο
- «Σπουδαία ιστορία αγάπης»: Ο 89χρονος και η 83χρονη που «απέδρασαν» από οίκο ευγηρίας επειδή δεν περνούσαν καλά
- Η μεγάλη έκπληξη 7χρονης που ετοιμαζόταν να κάνει πάρτι γενεθλίων ολομόναχη και η «ηρωίδα» μητέρα της