Ελλάδα|28.02.2023 20:27

Ήρωας ετών 8 από τη Θεσσαλονίκη: Πώς το μικρό αγόρι έσωσε τη ζωή της μητέρας του καλώντας το 100

Newsroom

Ως μικρός ήρωας ενήργησε ένα αγοράκι μόλις 8 ετών στη Θεσσαλονίκη όταν, βλέποντας τη μητέρα του να νιώθει αδιαθεσία καθώς οδηγούσε, δε δίστασε να ειδοποιήσει τις Αρχές.

Όλα συνέβησαν το απόγευμα της Τρίτης (28/02), όταν η γυναίκα αισθάνθηκε αδιαθεσία καθώς οδηγούσε κοντά στο ύψος της γέφυρας του Αξιού. Η μητέρα του παιδιού ακινητοποίησε το όχημά της και στη συνέχεια λιποθύμησε.

 «Μικρός Ήρωας»

Το αγοράκι, παρότι μόλις 8 ετών, δεν έχασε την ψυχραιμία του και ενήργησε σαν ενήλικας. Άμεσα κάλεσε το 100 και ανέφερε ότι η μητέρα του λιποθύμησε ενώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, περιέγραψε λεπτομερώς και το σημείο στο οποίο ήταν σταματημένο το αυτοκίνητό τους, διευκολύνοντας, με αυτό τον τρόπο, τις Αρχές να τους εντοπίσουν. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο και παρέλαβε τη μητέρα, και τη μετέφερε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ για την παροχή πρώτων βοηθειών. Το παιδί, πάντως, δέχτηκε τα συγχαρητήρια των αστυνομικών που έφτασαν στο σημείο οι οποίοι, μάλιστα, αποκάλεσαν τον 8χρονο «μικρό ήρωα» αφού, με την ψυχραιμία και τις κινήσεις του, έσωσε τη μητέρα του από τα χειρότερα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΕΚΑΒαγοράκιπαιδίαστυνομίααδιαθεσίαμητέρα