Ελλάδα|01.03.2023 01:00

Εκτροχιασμός τρένου στα Τέμπη: Σκηνές χάους, δεκάδες τραυματίες και αναφορές για νεκρούς

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
(OnLarissa.gr)
(OnLarissa.gr)
(OnLarissa.gr)
(OnLarissa.gr)
(OnLarissa.gr)
(OnLarissa.gr)
(OnLarissa.gr)
(OnLarissa.gr)
(OnLarissa.gr)

Δεκάδες είναι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι τραυματίες (αναφορές κάνουν λόγο για πάνω από 50), οι εγκαυματίες, αλλά και οι εγκλωβισμένοι επιβάτες από τη σφοδρή σύγκρουση επιβατικής αμαξοστοιχίας που είχε ξεκινήσει από την Λάρισα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, με εμπορική και τον εκτροχιασμό της πρώτης το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή των Τεμπών. Επιπρόσθετα υπάρχουν αναφορές για απροσδιόριστο μέχρι στιγμής αριθμό νεκρών επιβατών. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ethnos.gr, υπήρξε μετωπική σύγκρουση του τρένου με την εμπορική αμαξοστοιχία. Ακολούθησε φωτιά η οποάι έπειτα από υπεράνθρωπη προσπάθεια κατασβέστηκε.  Κατά τις ίδιες πληροφορίες μετά τη σύγκρουση εκτροχιάστηκαν όλα τα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας πλην ενός. Στο τρένο επέβαιναν 350 επιβάτες.

 

Εχουν κινητοποιηθεί ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική (και ΕΜΑΚ) Αστυνομία και Στρατός. Στο σημείο έχουν σπεύσει 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια απεγκλωβισμού ατόμων από τα 2 πρώτα βαγόνια της αμαξοστοιχίας.

 

Τριαντα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έχουν σπεύσει αυτή την ώρα στο σημείο για διακομιδές. Εφημερεύει το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας, ενώ εκτάκτως ανοίγει το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το νοσοκομείο Κατερίνης. Ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης μεταβαίνει αυτή τη στιγμή προς τα νοσοκομεία.

 

Επισης, μπαίνει σε επιφυλακή εισέρχεται και το Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης που έχει ειδικό τμήμα για εγκαυματίες. Για τον ίδιο λόγο σε επιφυλακή βρίσκονται και τα νοσοκομεία της Αθήνας.

Ενημερώνεται ο πρωθυπουργός

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στο ethnos.gr πως ο υπουργός πολιτικής προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης είναι στο κέντρο επιχειρήσεων της πολιτικής προστασίας, ενώ για την εξέλιξη των επιχειρήσεων ενημερώνεται διαρκώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τις ίδιες πηγές η 1η Στρατια και οι μονάδες της Περιοχής Θεσσαλίας ενεργοποιούνται και μπαίνουν σε πρωτόκολλο συναγερμού όπως προβλέπεται σε περίπτωση τέτοιων ατυχημάτων. Στρατιωτικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης σε επιφυλακή εάν χρειαστεί να υποδεχθούν τραυματίες.

Οι πρώτες μαρτυρίες για το σοκαριστικό ατύχημα

Για τις τρομακτικές στιγμές που έζησαν μίλησαν επιβάτες της αμαξοστοιχίας.  Βαγόνια επιβατικής αμαξοστοιχίας Intercity που εκτελούσε το δρομολόγιο Λάρισα - Θεσσαλονίκη εκτροχιάστηκαν στα Τέμπη στην περιοχή «Ευαγγελισμός», έπειτα από σύγκρουση με εμπορικό τρένο. «Eίχαμε σταματήσει, θα είχαμε μία ώρα καθυστέρηση γιατί ήταν μπροστά άλλο τρένο….», λέει στο OnLarisa.gr σοκαρισμένη επιβάτης.

«Ακούστηκε ένα μπαμ… τι να πω δεν ξέρω… δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε… το τρένο ήταν γεμάτο», συμπληρώνει άλλος επιβάτης του InterCity. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τέμπητρένοεκτροχιασμός τρένουειδήσεις τώραHellenic Train