Ελλάδα|04.03.2019 12:35

Λιμάνι Θεσσαλονίκης: Προοπτικές ανάπτυξης από τη Συμφωνία των Πρεσπών

Newsroom

Η Συμφωνία των Πρεσπών διανοίγει νέες προοπτικές ανάπτυξης για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, τόνισε σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης Κουβέλης. Οπως είπε, η συνθήκη ανοίγει δυνατότητες να υπάρξει «συνεργασία με συγκεκριμένο οικονομικό αποτέλεσμα, πολύ θετικά κατατιθέμενο στο συνολικότερο ζήτημα της ανάπτυξης του λιμανιού και της περιοχής».

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, που συναντήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου με τον επικεφαλής της Περιφερειακής Διεύθυνσης της Δημόσιας Αρχής Λιμένων, Βαγγέλη Ζορκάδη, και τον λιμενάρχη Θεσσαλονίκης, τόνισε πως η ανάπτυξη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης πρέπει να κατατίθεται και στην εθνική και στην τοπική οικονομία.

«Το λιμάνι δεν μπορεί να βλέπει μόνο προς τη θάλασσα, πρέπει να βλέπει και την πόλη και την ευρύτερη περιοχή» ανέφερε χαρακτηριστικά. Χθες το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας βρέθηκε στα Γιαννιτσά, σε εκδήλωση για την αγωνίστρια της Αριστεράς Ουρανία Νιζαμίδου. Σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο διακύβευμα των εκλογών. Για τις εθνικές εκλογές είναι, όπως είπε, να κερδίσει η προοδευτική πολιτική και κορμός αυτής της πολιτικής είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Προοδευτικές δυνάμεις

Για τις ευρωεκλογές το διακύβευμα είναι να εκλεγούν στο Ευρωκοινοβούλιο δυνάμεις που θα προωθήσουν την αλληλεγγύη και την κοινωνική ανάπτυξη, ενώ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές να προκύψουν διοικήσεις που θα υπηρετήσουν τους πολίτες και τις πόλεις. Η Αστυνομία είχε αποκλείσει τους γύρω δρόμους από τον χώρο της εκδήλωσης για τον φόβο επεισοδίων από άτομα που σκόπευαν να διαμαρτυρηθούν για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ προχώρησε και σε 16 προληπτικές προσαγωγές, από τις οποίες καμία δεν μετατράπηκε σε σύλληψη.

Συμφωνία των ΠρεσπώνΟΛΘΛιμάνι Θεσσαλονίκης