Ελλάδα|04.03.2019 17:00

Κουδούνι στις 09:00: Τι λέει η ΟΛΜΕ - Τι απαντά το υπουργείο Παιδείας (vid)

Newsroom

Μιλώντας στην εκπομπή του OPEN, «Ώρα Ελλάδος 05:30», ο Νίκος Παπαχρήστος, μέλος της ΟΛΜΕ, τόνισε ότι «Το πρώτο και κύριο είναι ότι δεν μας  Κάλεσε η ηγεσία του υπουργείου σε διάλογο. Η επιτροπή αυτή έχει συσταθεί από εμπειρογνώμονες οι οποίοι είναι του κλίματος του υπουργού και έχουν φτάσει σε αυτό το πόρισμα».

Όπως ανέφερε ο κύριος Παπαχρήστος, «δεν ισχύει αυτό που λέει ο υπουργός ότι τα παιδιά θα κοιμούνται μία ώρα παραπάνω. Γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί γονείς και οι δύο εργαζόμενοι, οι οποίοι στις 7:00 πρέπει να ετοιμάζονται για να πηγαίνουν στη δουλειά τους. Δεν ισχύει στη χώρα μας αυτό που ισχύει στην Ευρώπη όπου οι περισσότερες εργασίες ξεκινούν στις 9. Αυτό το ωράριο δεν υπάρχει ούτε καν στο Δημόσιο. Από όσα μας λένε τα παιδιά του γυμνασίου θα έρχονται στις 7:00 για τους γονείς εκείνους που δουλεύουν και στις 9:00 όλα τα υπόλοιπα». 

Ωστόσο, με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας απαντά στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία στις 09:00 από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. 

«Η ερώτηση του δημοσιογράφου κατά τη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη ήταν εάν θα ισχύσει το κουδούνι στις 9:00 στα σχολεία από Σεπτέμβριο. Η απάντηση του Υπουργού στη ερώτηση ήταν σαφής: "Περιμένουμε την επόμενη εβδομάδα το πόρισμα της επιστημονικής επιτροπής". Συνεπώς, σε καμία οριστική απόφαση δεν αναφέρθηκε στην απάντηση του ο υπουργός, όπως ψευδώς γράφτηκε.

Συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ έσπευσαν όχι μόνο να πάρουν θέση αλλά και να ασκήσουν κριτική για μια δήλωση που ποτέ δεν έγινε. Η συγκεκριμένη σκέψη που εξαγγέλθηκε κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δεν μπορεί  να οριστικοποιηθεί εάν δεν προηγηθεί, όπως έχει πολλές φορές δηλώσει ο κ. Γαβρόγλου, η επιστημονική τεκμηρίωση από την επιτροπή που μελετά το θέμα και, φυσικά, η διαβούλευση με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους εκπροσώπους της», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου. 

κουδούνισχολεία