Ελλάδα|06.03.2023 23:29

«Είναι τα παιδιά μεταναστών»: Συγκινεί η ανάρτηση - έκκληση για θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη

Newsroom

Η πληγή όσων έχασαν τους ανθρώπους στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών παραμένει ανοιχτή και δεν θα κλείσει. Οι οικογένειες θρηνούν τους συγγενείς τους, την ώρα που δεκάδες ερωτήματα είναι -προς το παρόν- αναπάντητα.

Οι κηδείες των νεαρών -στην πλειονότητά τους- θυμάτων πραγματοποιούνται πια σε καθημερινή βάση και συγκίνηση προκαλεί η ανάρτηση χρήστη του Facebook που υπογραμμίζει ότι μερικά από αυτά τα παιδιά, μερικές από αυτές τις οικογένειες ήταν αδύναμες οικονομικά και οι διαδικασίες για αυτούς είναι «πιο σύνθετες».

«Τα περισσότερα ήταν παιδιά από πάρα πολύ αδύναμες οικονομικά οικογένειες. Οικογένειες του μεροκάματου των 20 και 30 ευρώ. Για αυτές, κάθε ενίσχυση είναι σημαντική. Και ψυχολογική, αλλά και πρακτική - οικονομική», τονίζει συγκεκριμένα σε ανάρτησή του ένας χρήστης στο Facebook.

«Μερικά παιδιά ίσως θα παρατηρήσατε έχουν και "ξένα" επίθετα. Είναι τα παιδιά μεταναστών· για τις οικογένειες των οποίων ακόμα και τα πρακτικά γίνονται πιο σύνθετα, από τη μετάβαση στις υπηρεσίες και την επικοινωνία με τις αρχές μέχρι και τη συμπλήρωση στοιχείων. Παιδιά που δεν έχουν "καλές φωτογραφίες" να βάλουν σε αναγγελίες που εκτυπώθηκαν δωρεάν», γράφει, συγκινώντας.

Τέλος, με αφορμή την κηδεία του 22χρονου Ντένις την Πέμπτη 9 Μαρτίου, γράφει: «Μπορεί ο καθένας στον κύκλο του, στη γειτονιά του να ρωτήσει και να μάθει πώς μπορεί να στηρίξει διακριτικά. Εδώ η αναγγελία για τον Ντένις, για όσους είναι στις γειτονιές του Πειραιά».

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

κηδείασιδηροδρομικό δυστύχημακηδείεςειδήσεις τώραΤέμπη