Ελλάδα|08.03.2023 20:44

Τριτοκοσμικές εικόνες σε ΕΠΑΛ της Εύβοιας: Ρωγμές, χαλασμένες τουαλέτες και κατεσκαμμένοι σωλήνες

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
3ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας
3ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας
3ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας

Έντονη συζήτηση έχει προκαλέσει στην Εύβοια η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το 3ο (νυχτερινό) ΕΠΑΛ Χαλκίδας.

Στις φωτογραφίες που τράβηξε η δημοτική σύμβουλος Χαλκιδέων και Εκπαιδευτικού, Ελένη Μιτζιφίρη φαίνονται οι τουαλέτες χαλασμένες και κλειδωμένες. Οι σωλήνες κατεστραμμένοι, με τα ακάθαρτα ύδατα να τρέχουν από τον έναν όροφο στον άλλον.

Σύμφωνα με το evima.gr, πρόβλημα υπάρχει με τον καυστήρα του συγκροτήματος καθώς, για αδιευκρίνιστο λόγο έχει γίνει συγκόλλησή με αυτόν που προϋπήρχε, με τον παλιό του κολυμβητηρίου.

Από τον Δήμο Χαλκιδέων εκδόθηκε ανακοίνωση, σχετικά την στατική επάρκεια του κτηριακού συγκροτήματος των ΕΠΑΛ Χαλκίδας, σε περίπτωση σεισμού και ήδη κρίθηκαν ακατάλληλες για χρήση δύο αίθουσες, που χρησιμοποιούνται για γραφεία καθηγητών.

«Μετά τη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρήθηκε τον Δεκέμβριο του 2022, συστάθηκε Επιτροπή, αποτελούμενη από Μηχανικούς- υπαλλήλους της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χαλκιδέων, προκειμένου να διενεργήσει αυτοψία στις κτιριακές εγκαταστάσεις που στεγάζονται τα ΕΠΑ.Λ Χαλκίδας. Η Επιτροπή πραγματοποίησε μακροσκοπικό έλεγχο, συνέταξε Έκθεση Αυτοψίας και προχωρούμε σε άμεσες επεμβάσεις, για την προστασία του κτιριακού συγκροτήματος και συγκεκριμένα: Η εκπόνηση πλήρους μελέτης στατικής επάρκειας, για την οποία έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασία ανάθεσης, ως κατεπείγουσα. Η μη χρήση των αιθουσών Κ5 και Κ11, οι οποίες χρησιμοποιούνται ως γραφεία καθηγητών, με την με αρ. 1046/03-03-2023 απόφαση της Δημάρχου Χαλκιδέων, καθώς διαπιστώθηκαν εκτεταμένες και έντονες ρηγματώσεις στις τοιχοποιίες. Η αποκατάσταση των στηθαίων των εξωστών, πέριξ των 3όροφων κτιρίων (κτίρια Κ10, Κ13, Κ17), εργασίες οι οποίες θα ανατεθούν άμεσα ως κατεπείγουσες», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Η εν λόγω Έκθεση Αυτοψίας έχει διαβιβαστεί από την 1η/3/2023 στις Κτιριακές Υποδομές (ΚΤ.ΥΠ) Α.Ε και ζητήθηκε η συνδρομή τους για άμεσο περαιτέρω έλεγχο του συγκροτήματος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΕΠΑΛΕύβοιαΧαλκίδα