Ελλάδα|13.03.2023 23:11

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες από τον άγριο βασανισμό κρατούμενου από αστυνομικούς - «Θα πάρετε το παιδί σας στην κάσα»

Newsroom

Για τον βασανισμό και τον άγριο ξυλοδαρμό 33χρονου κρατουμένου από την Αλβανία συνελήφθησαν, από τους αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ, ένας αξιωματικός, δύο αστυφύλακες και ένας ειδικός φρουρός. Ο κρατούμενος κατήγγειλε ότι χτυπήθηκε από τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς με μανία σε όλο του το σώμα και βασανίστηκε άγρια, με αποτέλεσμα να έχει μελανιές στα μάτια, σημάδια από πρήξιμο στα χέρια, στο σημείο που φορούσε χειροπέδες και μώλωπες σε όλο το σώμα.

«Μάνα σώσε με γιατί με σκοτώνουν’’»

Οι τέσσερις αστυνομικοί συνελήφθησαν καθώς κατηγορούνται για τα βασανιστήρια και τον άγριο ξυλοδαρμό του κρατούμενου ενώ, την ίδια στιγμή, η αδερφή του τελευταίου σημείωσε στο Mega ότι, «το μόνο που είπε ‘’μάνα σώσε με γιατί με σκοτώνουν’’». Ο 33χρονος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εκτίει ποινή φυλάκισης για διακίνηση ναρκωτικών μαζί με άλλους 10 κρατούμενους. Την Παρασκευή (10/03), μεταφέρθηκε στην Αθήνα από τη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη μεταφορά του, ωστόσο, έζησε τον εφιάλτη μέσα στο όχημα καθώς, οι αστυνομικοί που ήταν υπεύθυνοι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τού είχαν φορέσει κράνος, τον  χτυπούσαν και δεν του έδιναν νερό παρά τις εκκλήσεις του. Με την άφιξή του στις φυλακές του Κορυδαλλού, τα βίαια χτυπήματα συνεχίστηκαν ενώ, ο μόνος που έσπευσε να τον προστατεύσει, ήταν σωφρονιστικός υπάλληλος.

Σύμφωνα με την αδερφή του κρατούμενου, οι αστυνομικοί τον χτύπησαν και μπροστά στους γονείς τους, κατά τη μεταφορά του στην Καβάλα για εκδίκαση της υπόθεσης. «Του είχαν βάλει κράνος στο κεφάλι, στο αυτοκίνητο του το έβγαλαν και τον ξυλοκοπούσαν και εκεί πριν τον παραδώσουν, τον έδειραν ξανά. Τον χτυπήσανε». Στην υπόθεση αναφέρθηκε και η δικηγόρος του 33χρονουλ, η οποία σημείωσε ότι, «ήταν χτυπημένος ήδη από την ασφάλεια Καβάλας. Χτυπήθηκε μπροστά στους γονείς του που είχαν πάει για επισκεπτήριο και είπαν στον πατέρα του θα πάρετε το παιδί σας στην κάσα». Την ίδια στιγμή, τον ξυλοδαρμό του 33χρονου επιβεβαιώνουν και άλλοι κρατούμενοι ενώ, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, το θύμα εξετάστηκε από ιατροδικαστή και οι τέσσερις αστυνομικοί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

βασανιστήριαξυλοδαρμόςκρατούμενοςειδήσεις τώρααστυνομίααστυνομικοί