Ελλάδα|14.03.2023 14:43

Απεργία: Θα συμμετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας - Τι ισχύει με τα λεωφορεία

Newsroom

Στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 16 Μαρτίου ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Εφόσον υλοποιηθεί η απόφασή τους δε θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια εκείνη την ημέρα. Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας ενημερώνει για τη συμμετοχή της στην απεργία της Πέμπτης και καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση από 00.01 ως 24.00 επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Τις ημέρες αυτές καθορίζουν τη στάση τους και τα υπόλοιπα σωματεία στις μεταφορές. Έως τώρα έχει γίνει γνωστό ότι τα αστικά λεωφορεία της Αθήνας θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ της Πέμπτης καθώς θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας στην έναρξη και τη λήξη του ωραρίου.

«Το ποτήρι ξεχείλισε με την αγανάκτηση και την οργή να κυριαρχεί σε κάθε έναν από εμάς ξεχωριστά. Πολλά τα «γιατί» για τον άδικο χαμό των συνανθρώπων μας, μα περισσότερα τα «πώς» δεν θα θρηνήσουμε ξανά στο μέλλον θύματα. Ως Συνδικάτο, επιμένοντας στην πάγια και βασική μας κατεύθυνση για διασφάλιση και τήρηση των κανόνων ασφάλειας τόσο του επιβατικού κοινού, όσο και των εργαζομένων μας, συνεχίζουμε να απαιτούμε συγκοινωνίες ασφαλείς, σύγχρονες, ποιοτικές με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή», επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους, με την οποία καλούν στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 11 το πρωί της Πέμπτης.

Εως και αύριο Τετάρτη αναμένεται να καθορίσουν τη στάση τους και οι εργαζόμενοι στις σταθερές συγκοινωνίες της Αθήνας.

αεροδρόμιαειδήσεις τώραλεωφορείααπεργίαελεγκτές εναέριας κυκλοφορίαςΜΜΜπτήσεις