Ελλάδα|16.03.2023 12:33

Απεργία: Μεγάλες κινητοποιήσεις για τα Τέμπη και στη Θεσσαλονίκη - Χιλιάδες κόσμου στη διαδήλωση στο κέντρο της πόλης

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη μετά τη σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών, πραγματοποιείται και στον στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr η συμμετοχή είναι ιδιαίτερα αυξημένη και ξεπερνά τις 10.000 στις συγκεντρώσεις 

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν εργατικά σωματεία, συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, συλλογικότητες, συνταξιούχοι, μαθητές και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, οι οποίοι εκφράζουν τη θλίψη και την οργή τους για την τραγωδία των Τεμπών. 

Κρατώντας πανόπλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα, οι διαδηλωτές διαμηνύουν πως το «έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί», ενώ αποδίδουν ευθύνες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα σε όσα κόμματα κυβέρνησαν.

Όπως μεταδίδει το grtimes.gr, κλειστό παραμένει αυτή την ώρα μεγάλο μέρος του κέντρου της Θεσσαλονίκης, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες που γίνονται στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για την τραγωδία στα Τέμπη.

Η πορεία ξεκίνησε από το άγαλμα Βενιζέλου όπου νωρίτερα πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Κινείται στο κέντρο της πόλης και πιθανόν θα καταλήξει στον ΟΣΕ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώρααπεργίαπορεία