Ελλάδα|17.03.2023 08:16

Τέμπη: Ενώπιον του ανακριτή οι κατηγορούμενοι - Συνεχίζονται οι έρευνες για απόδοση ποινικών ευθυνών

Newsroom

Το κατώφλι του ανακριτικού γραφείο αναμένεται να περάσουν σήμερα οι κατηγορούμενοι για την τραγωδία στα Τέμπη. Ειδικότερα ενώπιον των δικαστικών Αρχών θα βρεθεί ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, που έβαλε στην κρίσιμη βάρδια τον κατ’ ομολογία άπειρο προφυλακισθέντα σταθμάρχη και μετά το ατύχημα έσπευσε να λάβει αναρρωτική άδεια ενός μηνός, καθώς και οι δύο σταθμάρχες οι οποίοι θα έπρεπε να βρίσκονται στο σταθμό Λαρίσης και να επιτηρούν ως έμπειροι τον 59χρονο, αλλά αποχώρησαν πριν τη λήξη της βάρδιας τους.

Όπως μεταδίδει το dikastiko.gr, οι κατηγορούμενοι, που βαρύνονται με διώξεις μεταξύ των οποίων διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών (με ποινή που φτάνει έως και τα ισόβια σε περιπτώσεις πολλαπλών θανάτων), ανθρωποκτονιών από αμέλεια κατά συρροή και σωματικών βλαβών, θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως δια των συνηγόρων τους θα λάβουν προθεσμία για την απολογία τους προκειμένου να μελετήσουν τη σχετική δικογραφία.

Σε κάθε περίπτωση συνεχίζονται και οι έρευνες για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες ανώτερων υπαλλήλων του ΟΣΕ –και πιο συγκεκριμένα εκείνους που υπέγραψαν τις βάρδιες του επιθεωρητή κυκλοφορίας.

Την ίδια ώρα ερευνάται και η πιστοποίηση ικανότητας του μοιραίου σταθμάρχη, ο οποίος είχε ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του μόλις λίγες ημέρες πριν το φρικτό δυστύχημα, ενώ και η Οικονομική Εισαγγελία ελέγχει τις συμβάσεις έργων του ΟΣΕ που δεν υλοποιήθηκαν. Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης και η έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, που αναζητά μίζες από εργολαβίες και έργα στον ΟΣΕ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

δίκηκατηγορούμενοισταθμάρχηςδυστύχημαανακριτήςΤέμπηειδήσεις τώρα