• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Κάρτα αναπηρίας στο μετρό: Τι είναι και πώς θα μετακινούνται πια τα ΑμεΑΠάτρα: Κλούβες της ΕΛΑΣ μπλόκαραν ασθενοφόρα, ενώ οι αγρότες ζητούσαν να περάσουνΠανελλαδικές 2026: Ανακοινώθηκαν οι νέοι Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης ΕισαγωγήςΝέος ισχυρός σεισμός 6,5 Ρίχτερ στην Ιαπωνία
δημοφιλές τώρα: Έρχεται η μεγαλύτερη ηλιακή έκλειψη των τελευταίων 100 ετών - Πότε, πού και πώς να τη δείτε
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   17.03.2023 07:03
Βούλα Κεχαγιά
Βούλα Κεχαγιά

Πολιτικό Ρεπορτάζ

ΣΥΡΙΖΑ: Οι αιχμές για μερίδα δημοσκόπων και τα νέα πυρά κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Το κλείσιμο μίας ακόμη έντονης πολιτικά ημέρας στον απόηχο της τραγωδίας των Τεμπών βρήκε την Κουμουνδούρου να σχολιάζει δηκτικά τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας παρουσιάζοντας για μία ακόμη φορά τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται με μεγάλη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Η αντίδραση ήρθε από τον επικεφαλής στρατηγικής επικοινωνίας του κόμματος Νάσο Ηλιόπουλο ο οποίος έγραψε στα social media: «Θα ήταν άδικο να μην αναγνωρίσουμε την αυτοθυσία που δείχνουν κάποιοι δημοσκόποι για να σωθεί ο Μητσοτάκης. Εκτός όμως από την επαφή με την πραγματικότητα έχουν χάσει και κάθε μέτρο».

Προφανώς αν και ο κ. Ηλιόπουλος δεν έκανε σαφή αναφορά σε συγκεκριμένη δημοσκόπηση έδειχνε προς την πλευρά της εταιρείας Metron Analysis που παρουσιάστηκε για το Mega δύο μόλις βράδια μετά την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο κεντρικό δελτίο του καναλιού της Συγγρού. Η επίμαχη μέτρηση έδωσε την διαφορά στην πρόθεση ψήφου στο 5,8% και την εκτίμηση ψήφου στο 7,4%. Παράλληλα, η εταιρεία Pulse για τον ΣΚΑΪ προσδιόρισε χθες την ίδια ώρα την απόσταση στην πρόθεση ψήφου στο 3,5% και με αναγωγή στο 4%.

Αξίζει να τονιστεί ότι μόλις 48 ώρες νωρίτερα  δύο ακόμη εταιρίες δημοσκοπήσεων, εμφάνισαν τη διαφορά μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στο 2,9% (MRB) και στο 2,5% (Prorata) καταγράφοντας σαφή μείωση της ψαλίδας.

Σύμφωνα με παράγοντες της Κουμουνδούρου γίνεται σαφής προσπάθεια από συγκεκριμένες εταιρείες δημοσκοπήσεων- εξ ου και η αιχμή Ηλιόπουλου- να παρουσιάσουν μία δική τους πραγματικότητα για την κυβέρνηση η οποία ωστόσο δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια.

Στο μεταξύ το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας είχε μία σημαντική συνάντηση με τον Επίτροπο Δικαιοσύνης της ΕΕ Ντιντιέ Ρέιντερς με τον οποίο είχε την ευκαιρία να συζητήσει και για την τραγωδία στα Τέμπη.

Όπως ενημέρωσε η Κουμουνδούρου το θέμα της ταχείας αλλά και δίκαιης απόδοσης ευθυνών όπως και το ζήτημα που σχετίζεται με το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν διενεργηθεί έρευνες στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ και της Hellenic train,  προκειμένου να κατασχεθούν τυχόν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία τέθηκε στον Επίτροπο από τον Αλέξη Τσίπρα. Ακόμη επισημάνθηκε ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα είχε παραιτηθεί εάν συγγενικό του πρόσωπο, όπως εν προκειμένω με την περίπτωση του κ. Ντογιάκου, ήταν διορισμένο ως νομικός σύμβουλος του υπουργού που ερευνάται για το δυστύχημα.

Η Κουμουνδούρου αμφισβήτησε όσα υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στην Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής για  λειτουργία σταθμού τηλεδιοίκησης στη Λάρισα λέγοντας με βάση έγγραφα του ΟΣΕ ότι  δεν ισχύουν.

Ο αρμόδιος δε τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Νίκος Παππάς ανέφερε πως ο κ. Γεραπετρίτης είπε ψέματα ότι η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα ήταν πλήρως λειτουργική καθώς τον διαψεύδουν τα εσωτερικά έγγραφα του ΟΣΕ που μιλούν για κόκκινα φανάρια, για χειρισμό κουμπιών με το χέρι αλλά και για τη χρήση… μανιβέλας.

Διαβάστε ακόμη

Σε τροχιά γενικευμένων κινητοποιήσεων οι αγρότες σε όλη τη χώρα - Εντείνεται η πίεση στο κυβερνητικό επιτελείο

Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Πώς ήρθε στο προσκήνιο ο ανιψιός για ηθική αυτουργία - Στη Βούλα οι συλλήψεις

Σε επτά κλινικές στην Ελλάδα το σπέρμα του δότη με το «γονίδιο του καρκίνου» - Τι είχε εντοπίσει γιατρός το 2020

Δικαστικός κλητήρας επέδωσε αγωγή για χρέη σε αγρότη στο μπλόκο των Πράσινων Φαναριών

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ειδήσεις τώρα
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • δημοσκόπηση
  • Τέμπη
  • Αλέξης Τσίπρας
  • σιδηροδρομικό δυστύχημα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr