Ελλάδα|22.03.2023 21:17

Επικίνδυνος και για τους πεζούς ο σιδηρόδρομος: Μαθητές στη Θεσσαλονίκη διασχίζουν καθημερινά τις ράγες

Newsroom

Νέα στοιχεία για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργεί ο σιδηρόδρομος στην Ελλάδα έρχονται στο φως της δημοσιότητας μετά το φρικτό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, μαθητές στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης περνάνε τα κάγκελα της περίφραξης και διασχίζουν τις ράγες για να πάνε στο σχολείο τους παίζοντας καθημερινά ένα παιχνίδι θανάτου.

Η διαχωριστική περίφραξη από τις σιδηροδρομικές γραμμές είναι χαμηλή γι’ αυτό και έχουν τοποθετήσει ξύλα προκειμένου να τα χρησιμοποιούν ως σκαλοπάτι για να σκαρφαλώσουν στα κάγκελα.

Οι μαθητές περπατούν πάνω στις ράγες, καθώς παρά το γεγονός ότι στην περιοχή υπάρχει υπόγεια διάβαση και μία πεζογέφυρα αυτή έχει λεηλατηθεί και έχει εγκαταλειφθεί στη μοίρα της.

Η γέφυρα του ΟΣΕ που συνδέει την περιοχή της Μενεμένης με την οδό Μοναστηρίου είναι επικίνδυνη για όσους τη χρησιμοποιούν, με επιπρόσθετα κάγκελα, σκουριασμένα σκαλοπάτια, τρύπες με κίνδυνο ακόμα και για… ηλεκτροπληξία, ενώ υπάρχει και σχετική προειδοποιητική πινακίδα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ράγεςΤέμπητρέναμαθητέςειδήσεις τώρα